BU CİNAYET’İN SORUMLUSU AKP REJİMİDİR!

BU CİNAYET’İN SORUMLUSU AKP REJİMİDİR!

Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki Soma Holding’e ait kömür ocağında trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, şimdiye kadar 238 işçinin cesedi çıkarıldı.

Soma’daki dün yaşanan maden faciasının ardından, Türkiye’de iş cinayetini protesto eden eylemler yapılıyor. İstanbul’da başlayan eylemler tüm yurda yayıldı.

Soma faciasının ardından maden ocağında zamana karşı can pazarlığı yapılırken AKP rejiminin enbedith (yatak) muhabirlerinden oluşan basını ve diğer yandaşların yaptığı yorumlar büyük tepki çekti.

AKP milletvekili Burhan Kuzu, facia ile ilgili yorum yapanları “AKP’ye saldırmak’la itham etti ve “Bazı kazmalar Soma’daki elim kazan’dan sanki memnunlar; her ölüm olayını istismar eden bu kazmalar güya buradan hükümete vurma yolu buldular.” diye yazdı.

 

BUNU DA GEZİ’YE BAĞLADILAR

Yandaş gazetecilerden Fatih Tezcan da attığı tweette Gezi Parkı direnişine gönderme yaptı ve “zamanlama”ya dikkat çekti.

Gazeteci Fatih Tezcan “Gezi yıldönümünden 2 hafta önce yaşanan Soma Faciası’na ne sebep oldu, çok merak ediyoruz. Bulunmalı!” dedi.

Soma’da dün yaşanan katliamın ardından bugün diğer kömür madenlerinde çalışan işçiler, madenlere girmiyor. Sabah saatlerinden itibaren neredeyse hiçbir madende mesaiye başlanmadı.

EFTEN PÜFTEN BİR ADAM ŞAMİL TAYYAR

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Beyaz TV’de yayınlanan Son Söz programında Soma’da yaşanan iş cinayetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  Muhalefeti Soma önergesini kastederek, “etten püften”önerge vermekle suçlayan Tayyar,“Araştırma önergelerinin temel hedefi Meclis’i tıkamak.” dedi.

 

KATİL ERDOĞAN REJİMİ

CHP’li vekiller 23 Ekim 2013’te Soma’daki madenlerde meydana gelen iş cinayetlerini Meclis gündemine taşımışlar ve bir araştırma önergesi hazırlamışlardı.

Soma’da meydana gelen iş cinayetlerinin ve yaşanan ölümlerin sorumluları ile nedenlerinin araştırılması amacıyla Meclis’te bir Araştırma Komisyonu Kurulması istemiyle verilen önerge, 23 Ekim 2013’te verilmişti. Ancak adı geçen önerge 29 Nisan’da Meclis gündemine gelebildi.
CHP, MHP ve BDP’nin “Evet” oylarına karşın, AKP’nin “Hayır” oylarıyla önerge reddedildi.

AKP, bu engellemeyle cinayetini bizzat teyit etmiştir.

 

Bir tarafta hırsız bakan ve çocukları, diğer tarafta 1500 TL karşılığı canı ipotekli vatandaş!

12 yılda ölen 12.000 madencinin kanı üzerinde AKP rejiminin eli vardır.

ADIMLAR HABER

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et