Uğur Kurt’u Öldüren Silah Polise Ait Çıktı

Uğur Kurt’u Öldüren Silah Polise Ait Çıktı

Okmeydanı’nda çıkan olaylar sırasında cemevi önünde beklerken başına isabet eden mermi ile hayatını kaybeden Uğur Kurt’u öldüren silahın polise ait olduğu tespit edildi. Savcılık olayın görev anında işlenmesi nedeni ile soruşturma için valilikten izin istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Uğur Kurt’un vurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında olay yerinde görev yapan 14 polisin silahına el konularak Adli Tıp Kurumu’nda incelemeye alınmıştı.

Yapılan incelemenin ardından Uğur Kurt’un ölümüne neden olan silahın, 14 silahtan biri olduğu tespit edildi. Adli Tıp Kurumu’nun raporu ile Uğur Kurt’un ölümüne neden olan silahın polisten çıktığı kesinleşti.

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor savcılığa iletildi. Rapor üzerine savcılık şüphelinin polis olması ve olayın görev sırasında gerçekleşmesi nedeniyle İstanbul Valiliği’nden soruşturma yürütülmesi için izin istedi. Savcılık, valilikten gelecek yanıtın ardından polis memurunun ifadesini alabilecek.

Öte yandan söz konusu polisin kimliğinin ise can güvenliği nedeniyle gizli tutulduğu öğrenildi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et