MAHMUD EFENDİ ÇEÇENİSTAN’A GİDİYOR
Adap gereği şunu peşinen belirtmek gerekiyor; Mahmud Efendi Hazretleri, Çeçenistan’a ziyarete değil, misafirliğe gidiyor. Yani yurdumuzun ve tüm dünya Müslümanlarının tasavvuf büyüklerinden Mahmud Efendi Hazretleri, çeşitli kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre 9 Haziran 2014 tarihinde Çeçenistan’a misafirliğe gidecek.
Biz, “büyüklerin” göz işaretini bile hikmet bilenler olarak, Hocamızın, Çeçenistan misafirliğinden rahatsız olan bir kesimi hayretle izliyoruz.
Batı’nın Suriye’ye savaş açmasından önce, Ramzan Kadirov’un peşinde gezip, Kadirov Hükümeti’nin bakanları ve kültür elçileriyle faaliyetler düzenleyenlerin, Suriye savaşının başladığı günlerde Kadirov’un Batı karşıtı söylemleri nedeniyle bir anda Çeçenistan’a ve Kadirov’a sırtlarını çevirmeleri çok trajikomik.
Türkiye’nin en “nadide” mankenlerini “yeşil sosyete defilelerinde” ceylan gibi süzülürken seyredip susanların, Kadirov’un doğum gününde, diğer uluslar arası misafirler gibi davete icabet edip Çeçenistan’a giden Shakira’dan, bir takım pornografik imalarla bahsetmeleri ve Mahmud EfendiHazretleri’nin Çeçenistan misafirliğini, Shakira haberleri ile engelleme gayretleriyse ikiyüzlülüğün daniskası.
Mevzuyu tasavvuf adabı açısından ele alırsak…
Bir tasavvuf büyüğünün “aldatıldığını” veya “kandırıldığını” iddia edenlerin tümünün, o tasavvuf büyüğüne intisabları bitmiştir. Kendilerine başka kapı aramalıdırlar.
Devlet-i Âli’nin serhad illerinden Çeçenistan’da, herkesin adım atmaktan korktuğu bir dönemde “kurs” açarak, yeni yetişen neslin tasavvuf ve şeriat ahlakıyla yoğurulmasında büyük emekleri olan Hocamız’ın Çeçenistan’a misafirliğinin, bir “kandırmaca” ve “aldatmaca” neticesinde gerçekleştiğini iddia ederek, ima yoluyla O’nun mürşidliğini sorgulayanlar, hemen şimdi kendi bağlılıklarını sorgulamalıdırlar.
Bilindiği üzere, genelde Kafkasya, özelde ise Çeçenistan’da toplum tıpkı Anadolu’da olduğu gibi tasavvuf ahlakı üzerinde durmaktadır. Fakat, geçen yüzyılda yaşanan işgallerden dolayı Çeçenya’da tasavvuf ilmi olarak zayıflamış, başka sapık kollar ise güçlenmiştir. Bunların başında da Selefilik gelmektedir. Çeçen yönetimi bunun farkında olduğu gibi, Mahmud Efendi Hazretleri’de başından beri bunu takip etmekteler. O’nun adına açılan kurslar da bunun göstergesi.
Bu cümleden olarak, Selefilik başta olmak üzere, “Sünnet ve cemaat ehli” dışındaki sapık fırkaların bölgedeki etkisini kırmak için Mahmud Efendi Hazretleri’nin bu davete icabeti bizim için bedahet, yani apaçık hakikat.
Gerçekleşmesi düşünülen bu misafirlikten gocunan sözde bağlılara gelince; senin düşündüğünü düşünemeyen(!) şeyhe bağlılık mı olur?
Anlaşılıyor ki, bunların bağlılığı “şeyhim işime geleni söylerse ve yaparsa şeyhimdir” noktasındaymış.
Planlanan misafirlik vesilesiyle artık apaçık görülmektedir ki, iktidara yakın ve BOP’a razı bir kesim, daha önce Cübbeli Ahmed Hoca üzerinden yürütmeye çalıştıkları “cemaati bölme operasyonunu” artık doğrudan doğruya Mahmud Efendi Hazretleri’nin şahsı üzerinde yoğunlaştırmışlardır. Zaten kendi ağızlarıyla “İsmailağa bu ziyaretten rahatsız, Efendi Hazretleri Beykoz’da ikamet ediyor” diyerek, bu bölücü operasyonu artık saklamaya bile gerek duymamaktalar.
Biz, Nakşi yolunun adabı gereğince, Hocamız’ın yaptığı işte “hikmet” arayanlar olarak, O’nun Çeçenistan misafirliğinden mutluluk duymaktayız ve bu misafirliğin, hem Çeçenya’ya, hem İslam coğrafyasına, hem de vatanımıza getireceği hayrı gözlemekteyiz.
Yolculuk gerçekleştiği taktirde, Hocamıza hayırlı yolcuk diliyor, saygılarımızı ve sevgilerimizi iletiyoruz.
ADIMLAR HABER -YORUM