İADE-i MUHAKEME ve İBDACILAR

İADE-i MUHAKEME ve İBDACILAR

Bu gün aldığımız iade-i muhakeme başvurusu haberinin, yıllardır içimizde taşıdığımız acıyı dindirecek yeni bir haberle neticeleneceğini umuyorum.

Henüz yarım saat önce sitemizden okuduğum ve hemen telefona sarılmama neden olan bu haberin ayrıntısı ise şöyle:

Kumandan’ın avukatlarından Sayın Hasan Ölçer, Sayın Güven Yılmaz, Sayın Ahmet Arslan ve Sayın Ali Rıza Yaman, Ankara’ya giderek Adalet Bakanı ile görüşmüşler.

Elbette ne görüştüklerini tam olarak bilmiyoruz ama ilk izlenimimiz ve ilk duyduklarımız, görüşmenin neticesinin müsbet geçtiği yönünde.

Bu başvurunun neticesi ister müspet, isterse de menfi olsun; kesin olan bir şey varsa o da, İBDA’ya muhatap insanların önümüzdeki dönemde yeni kararlar alması ve yeni tavırlar belirlemesi gerektiğidir..

Bizler, İBDA bağlıları, Mirzabeyoğlu sevdalıları…

Yine oturup, yılların biriktirdiği, biriktirip bardaklardan taşırdığı “haklı-haksız” öfkelerimizin esiri olmaya mı devam edeceğiz yoksa “gün birlik günüdür” deyip, İstanbul Adliyesi’nin önünde, hep bir ağızdan haklılığımızı mı haykıracağız?

Yine “aslı olan-olmayan” dedikodular yüzünden birbirimizi görmemek için oturup duracak mıyız; yoksa Kumandanımızı Bolu’dan alırken, eski günlerde olduğu gibi tekbirlerimiz ve marşlarımızla göğü yaracak mıyız?

Çok uzatmayacağım arkadaşlar.

Bir takım şahsi meseleleri olsa da, her İBDA bağlısının, söz konusu Kumandan olduğunda meselesini heybesine atıp ağzını bağlayacağına ve olması gereken yerde duracağına inanıyorum.

Bu iş; sen, ben meselesi değil.

Kumandan sadece benim veya sadece senin yahut öbürünün değil.

Bir çok dernek, kurum ve kuruluş temsilcilerinin de bulunacağı Cuma günü açıklamasına, bütün İBDA bağlılarının iştirak edeceğinii umuyorum.

Gün, kimsenin kimseye yan bakacağı, omuz atacağı bir gün değil; gün Kumandan’ın günüdür. Kendimiz için değil, Kumandanımız için orada olacağız, olmalıyız! Birbirimizi ezmeden, çiğnemeden, yan bakmadan… Hep bahsettiğimiz bir “nizam” içerisinde…

Ben şahsım adına ve birkaç saattir görüşebildiğim çeşitli gruplardan arkadaşlar adına şunu sevinerek söyleyebilirim ki; 27 Haziran Cuma günü, bütün İBDA bağlıları için de başka bir gün olacak.

Cuma günü görüşmek üzere… Allah yardımcımız olsun…

 

Mehmet KİBAR

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et