Biz Van Münit Beklerken

Biz Van Münit Beklerken

İslâm âleminin lideri(!), Büyük Usta’dan, lideri olduğu İslâm dünyası dahil bizler de “van münit” beklerken, o ne ile meşgul, ne yapıyor sahi?

Katil terör çetesi İsrail Filistin’de yeni bir katliam kampanyası başlattı. Kana doymayan lanetli Yahudi, şu mübarek Ramazan gününde işgal ettiği toprakların gerçek sahipleri üzerinde yine terör estiriyor, yine çoluk-çocuk demeden katliam yapıyor.

Peki AKP iktidarı ne yapıyor?

İşte, Davidson’un nezaret ettiği Hariciye Vekâletimizin bu konudaki açıklaması, tarih 3 Temmuz. O günden bu yana donup kalmışlar adeta:

No: 227, 3 Temmuz 2014, Filistinli Bir Gencin Öldürülmesi Hk.

Doğu Kudüs’te 2 Temmuz günü bir Filistinli gencin kaçırılarak öldürülmesi büyük infial uyandırmıştır. Bu menfur cinayetin faillerinin en kısa sürede yakalanmasını bekliyoruz. 12 Haziran 2014 tarihinde kaçırılan üç İsrailli gencin öldürülmesinin ardından, ilkel intikam dürtüleriyle işlendiği anlaşılan bu hunharca cinayeti şiddetle kınıyoruz.‎ Bu cinayetlerin yeni bir şiddet sarmalına yol açmasından büyük kaygı duyuyoruz.

Başta Doğu Kudüs olmak üzere, bölgede tırmanan gerilimin azaltılması için tüm taraflarca gerekli çaba gösterilmeli, güvenlik gerekçesiyle Filistin halkına yönelik toplu cezalandırma niteliğinde aşırı güç kullanımına derhal son verilmelidir.

Mevcut hassas ortamda, tüm taraflara itidal ve sağduyu içinde hareket etmeleri doğrultusundaki çağrımızı yineliyoruz.

Taraflara itidal çağrısı yapıyorlarmış.

Kurt ve kuzuya aynı anda yapılan itidal çağrısı, kuzuyu kurda teslim etmekten başka ne mânâya gelir?

Ey Filistin’li mutedil ol!

Niye?

Vatanını işgal ettiler, mutedil ol.

Evini başına yıkıyorlar, sahur vakti uçaklarla bombalıyorlar, mutedil ol. Irzına, namusuna göz dikiyorlar, çocuklarını kaçırıp işkence yapıyorlar, mutedil ol.

Çoluk-çocuk demeden katliam yapıyorlar, mutedil ol.

Şu aşağılık psikolojiye ne dersiniz? Sizin evinize adi bir hırsız, bir ırz düşmanı, bir cani katil girse, mutedil olabilir misiniz?

Bu durumda nasıl mutedil olunabilir?

“Sayın hırsız, katil, ırz düşmanı, ne yapacaksan yap da etrafı fazla dağıtma!” mı denir o hırsız, katil, ırz düşmanına. Böyle bir durumda itidal nasıl olur?

Katil ırz düşmanından itidal olmasını beklemek, onu mutedil olmaya davet etmek ne demek?

Erdoğan’ın Davos’taki gayet haklı cümlelerinden biri: “Onlar sadece öldürmeyi bilir!

Onların sadece öldürmeyi bildiğini biliyorsunuz da sadece öldürmeyi bilen nasıl mutedil davranacak? Davranamayacağını bilmiyor musunuz? Bu durumda taraflara itidal çağrısı, katili serbest bırakıp, mazlumun ellini kolunu bağlamaktan başka bir mânâya gelmez.

Katil’e, caniye, hırsıza, ırz düşmanına hayat hakkı tanıyan bir ahlâk Müslümanlıkta olmadığı gibi, bütün bunların devletleşmiş şekli olan İsrail’e hayat hakkı da, tüm müslümanların ortasında, Ortadoğu’da olamaz. Kumandan Mirzabeyoğlu’nun ifade ettiği üzere, “Ortadoğu’da İsrail diye bir devlete yer yoktur!”, olamaz. İsrail’i meşrulaştıracak her türden ilişki, irtibat, münasebet, katil, ırz düşmanı, hırsızlara evin kapısını içeriden açmakla eş bir ihanete denk gelir. Yapılması gereken, İsrail’e karşı savaşan bütün mücahidlerin her türlü silah ve maddi imkânlarla desteklenmesiyken, mazluma katil karşısında itidal çağrısı ne mânâya gelir, varın siz düşünün.

İşte, bunun için, dünyadaki mazlumlara gerçekten sahip çıkabilmek, sahip çıkıyor gözüken sahtekârları başımızdan defedip en güzeli, en iyiyi getirebilmek için bir an önce Başyücelik Devleti şart. İşte bunun için hepçi ve bütüncü oluş şart, hepçi ve bütüncü olunmayan yerde, hiç de değil, eksilere düşülür. Hem de, yine Üstad’ın ifadesiyle, “alçaldıkça yükseldik” zannedilerek. İşte bunun için bir an önce İslam ihtilâl ve inkılâbı şart.

Sadece, İsrail sorununa bakmak dahi, Kumandan Mirzabeyoğlu’nun 17 yıldır niçin içerde olduğunu anlamamıza yeter.

Ahmet ÖLÇÜLÜ

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et