İzzet İbrahim El-Duri: Irak’ta Nihai Fetih İçin Son Çağrı
Baas Partisi Genel Sekreteri, Nakşibendi ordusu Başkomutanı ve Cihad ve Kurtuluş Yüksek Komutanlığı Başkomutanı İzzet İbrahim el Duri’nin bütün Irak cihad gruplarını ve halkın bütün ayrılıkları bir kenara bırakıp hep birlikte Irak’ın özgürlüğü ve kurtuluşu hedefine doğru sabırla mücadeleye devam etmeye, son ve nihai sonucu elde etmeye yönelik tarihi açıklaması.
Ey Irak’ın sabırlı mücahit evlatları!
Ey yeryüzünün Doğusundaki ve Batısındaki müminler!
Mansur ve Refik olan Bağdat!
Selam ve Cihad yurdu Bağdat!
Cömert ve cesur Bağdat!
Bağdat’ta yaşayanlar ve cihad eden mümin ve mücahidler, Arap Sosyalist Baas Partisi Genel Sekreteri ve Cihad ve Kurtuluş Yüksek Komutanlığı Başkomutan İzzet İbrahim el Duri (Allah onu korusun) size sesleniyor.
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla…
‘’Allah’ın yardımı ve fetih yakındır’’
‘’Müminleri müjdele’’
Ey büyük Irak’ın evlatları, ey halkımız! Ey bizim şerefli ümmetimizin evlatları! Ey büyük Irak’ı, vatanımızı koruyan mücahit askerlerimiz! Ey İslâm’a ve vatanlarına yardım edenler! Hepinizi cihada ve silahlı mücadeleye davet ediyorum!
11 yıllık Amerikan işgalinden beri Irak’ı canla başla mücadale ederek koruyan size Allah’ın hak etiğiniz zaferi müjdeliyorum!
Bugün ve geçmişte Irak’ın haklı özgürlüğü ve kurtuluşu için milyondan fazla şehit verildi.
Allah Resulünün (sav) Irak için vaat ettiği fetihten ve Iraklı Müslümanların eline geçmesinden beri Irak çeşitli işgallerden Allah’ın izniyle kurtulmayı başarmıştır ve mücahidlerin üstün gayretleriyle Irak yeniden inşa edilmiştir.
Selahaddin, el Anbar, Diyala, Bağdat ve bütün Irak’ta özgürlük için mücadele eden Nakşibendi Ordusu, direnişçi askerler, aşiret liderleri ve Irak halkını Allah yüceltsin ve korusun.
Bugün 11 yıllık mücadelenin neticesinin alınma zamanı gelmiştir. Bu 11 yıllık Amerikan işgalinden en fazla çıkar elde eden Safevi İran istismarının son bulma zamanı gelmiştir. Bugüne kadar bu işgale destek verenlerin tövbe edip Bağdat’ın kurtuluşu için birlik olma zamanı gelmiştir.
İşgal boyunca yapılan bütün istismarlar dökülen kanlar ve katliamlar İran Safevilerini ve Amerikan emperyalizmini memnun etme gayesiyle yapılmıştır. Bütün cürümler bu hedefe hizmet etmektedir.
Bugünden sonra Allah’ın önünde ve tarih önünde bu ihaneti işleyenlerin hiçbir özrü kabul edilmeyecektir.
Irak direnişine destek verenler ve sahiplenenlerden geçmiş tecrübelerden ders almalarını istiyorum. Sizleri bütün Irak’ı kapsayan genel bir özgürlük ve kurtuluş için cihada destek vermeye çağırıyorum.
Bizim birliğimiz imanımız ve adaletimizle kurtuluşa beraber ulaşacağız. Düşmanların tecavüzleri ve yalanları bize zarar veremeyecektir. Bizim en büyük düşmanımız parçalanmamız ve ayrılığa düşmemizdir. Bundan sonra büyüklüğü ne olursa olsun bütün ayrılıkları bırakıp Irak’ın kurtuluşu hedefi için birlik olma zamanıdır.
Safevi İran ve Amerikan işgali altında olan Irak’ın kurtuluşu amacıyla bu birlik sağlanmalıdır.
Bizim cihadımızın kendisi üzerinde durduğu yeğane unsur bütün Irak halkıdır ve Irak halkının bütünlüğüdür. Halkımız bizim için cihadımızın emin bir hazinesidir.
İzzet İbrahim El-Duri
Baas Partisi Genel Sekreteri
Nakşibendi ordusu Başkomutanı
Cihad ve Kurtuluş Yüksek Komutanlığı Başkomutanı