İslam Devleti (İD) Ramadiye Saldırı Başlattı

İslam Devleti (İD) Ramadiye Saldırı Başlattı

İslam Devleti (İD), Irak’ın batısındaki Anbar eyaletine bağlı Ramadi kentinde işgal ordularına karşı büyük çaplı bir saldırı başlattı. Irak kaynakları bölgede şiddetli çatışmaların sürdüğünü duyurdu.

Hedef  Bağdat

ABD ve işbirlikçilerinin  Otoritesini kaybettiği Irak’ta, İD öncülüğündeki silahlı grupların Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde İD ile işgal güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

İD geçtiğimiz ay Anbar eyaletinin Ramadi ve Felluce kentlerinde ve Hit ilçesinde yeni bölgeler ele geçirmesinden sonra, Anbar eyaletinin çoğunu elinde tuttuğunu açıklamıştı.

Irak Elektrik Bakanlığından sorumlu işgal bakanı Kasım Fehdavi, Anbar eyaletinin düşmesi halinde, İD’in oradan Bağdat’a saldırı başlatabileceğinden endişeli olduğunu söyledi.

Irak işgal hükümetinin Parlamento savunma komitesinden bir üyede İslam Devleti’ne karşı zafer elde etmede Irak güçlerinin yetersizliğini itiraf etti.

Parlamento savunma komitesi üyesi Şivan Muhammed Taha yaptığı bir konuşmada şöyle dedi: Daiş’e  (İslam Devleti’ne) karşı savaş oldukça zor. Artık herkes Irak güçlerinin bu durumu düzeltmeye güç yetiremeyeceğinin farkına vardı.’ dedi

Amerika Savunma Bakanı Chuck Hagel  ‘İslam Devleti gibisini görmedik’

 Amerika Savunma Bakanı Chuck Hagel CBS kanalında bir programa katıldı. Program sunucusunun olaylara daha önceden olduğu gibi etki edebilecekmiyiz, sorusuna karşılık şöyle dedi: ‘Bundan önce İslam Devleti’ne benzer hiçbir örgüt görmedik. Çok iyi bir şekilde organize edilmiş, çok iyi eğitimli, çok iyi finanse ediliyor. Uzak görüşlü (iyi bir stratejiye sahip), çok vahşi, hiç rahmeti yok. Bundan önceki örgütlerin içinde ona benzer hiçbir şey görmedik.’ diyerek Tüm işbirliği ve ittifaklara rağmen acziyetlerini birkez daha itiraf emiş oldu.

ADIMLAR

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et