IRAK İNTİFADASI: SON DURUM
Bağdat / Devrimciler, hafif makineli tüfeklerle “Hay Câmiâ” bölgesindeki komuta kontrol noktasına saldırdı ve 5 kişiyi öldürdü.
Bağdat / Akıncılar, “Êlâm” semtinde sivil vatandaşları kaçırıp ailelerine yüksek miktarlarla şantaj yapan Safevi bozguncularının kontrol noktalarına saldırdı ve birçok düşman unsurunu öldürdü.
Selahaddin / Kukla Hükümet orduları ağır makinelerini bırakıp “El-Bica”dan kaçtıktan sonar Devrimciler, 100 üzerinde Safevi askerini muhasara altına aldı. Çatışmalar sürüyor.
El-Enbar / Aşiret Devrimcileri, Ramadi’de “El-İşrin” ve “El-Meârid” yolunda Safevi “SWAT” birlikleriyle şiddetli çatışma içerisine girdiler. Çatışma sonucu 15 düşman unsuru öldürüldü ve 3 yolcu taşıma aracı imha edildi.
El-Enbar / Katil Safevi askerleri, savaş uçaklarıyla Ramadi “El-Havz” bölgesini bombaladı. Bombardıman sonucu 4 vatandaş şehit oldu ve 3 kişi de yaralandı.
El-Enbar / Aşiret Devrimcileri, bölücü Safevi orduları “El-Mûtesim” bölgesini restorasyon ederken saldırı düzenledi. Saldırı sonucu 41 düşman unsuru öldürüldü ve 4 askeri araç, 6 Hammer ve 3 toplu taşıma aracı imha edildi. Kalan düşman unsurları tarumar edilmiş şekilde silahları ve cesetleri bırakıp kaçtılar.
Diyala / Bölücü Safevi orduları bölgedeki bağ bahçelerini buldozerlerle yıkıp bölge sakinlerini tutuklamaları sonucu, Akıncıların desteğiyle bir taraftan bölge sakinleri ve diğer taraftan Akıncılar, Safevi katilleriyle şiddetli çatışma içerisine girdi. Çatışma sonucu 4 düşman unsuru öldürüldü ve 2 Tank patlatıldı.
Katil düşman orduları, “Ümmül-Henazîr” köyünü bombaladı. Bombardıman sonucu içlerinde çocuk ve kadın olmak üzere 4 kişi şehit oldu ve evlerden bir tanesi yıkıldı.
Tercüme: M.İbrahim Musluoğlu
Kaynak: www.dhiqar.net