İç Savaşa Doğru

İç Savaşa Doğru

Güneydoğu’da Etnik Kürtçülüğün ayrım yapmadan Müslümanlara karşı saldırıları
artarak devam ediyor. İktidarın çözüm sürecinde çözülerek PKK’nın tabana yayılarak silahlanmasını legalleştirmesinin ardından saldırılar şiddetini arttırmıştır.
16 yaşında bir çocuğu basın açıklaması okuduğu için hapse atan iktidar, Müslümanları katleden, evleri ateşe veren, dükkanları yağmalayan silahlı etnik Kürtçülere karşı vatandaşını korumaktan çekinmektedir.
Ne adına!
Çözüm sürecisinin bozulacağı endişesinden dolayı bu yapılan katliamlar görmezden geliniyorsa bu ateş er yada geç tüm yurdu saracaktır.
Ateşi söndürmek var iken görmezden gelmek, ateşin büyümesini ve şiddetin meşrulaşmasını sağlamaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır.
İktidar vatandaşın, canını, malını, ırzını koruyamıyorsa, vatandaş kendi yöntemleriyle organize olarak ailesini, sokağını, mahallesini koruyacaktır.
Komşu ülkeleri ateş sarmış vaziyettedir.Bu ateş artık güneydoğuya’ya sıçramıştır.Orada bulunan Müslümanlar ı Işid diyerek katletmeyi kendilerine vazife yapmış etnik Kürtçüler saldırılarını güneydoğuda planlı bir şekilde sürdürmektedir.Saldıracakları insanların evlerinin önüne hendek kazarak güvenlik güçlerinin yardım etmesini engelleyenler amaçlarına ulaşmışlardır.Hendek kazarken bu devletin güvenlik görevlileri ne yapıyordu acaba.Şehrin orta yerinde insanların evlerinin önünde hendek kazılıyor, ağır makinalı silahlarla saatlerce evler kurşunlanıyor.
Bu tabloyu iyi okumak gerekmektedir.
Yazı yazdı, bildiri okudu, gösteri yaptı denilerek insanları yıllarca cezaevine atan iktidar, insanları vahşice katleden, evlerini yakan, dükkanları yağmalayan etnik Kürtçü terör örgütüne karşı harekete geçmemekte direniyor.
Tek taraflı bu savaşta şartlar iç savaşa karşı zorlamaktadır tarafları.
İnsanın canını, ırzını, malını korumasından daha doğal ne olabilir.
PKK bu var olma savaşında her şeyi göze almış vaziyettedir.2015 yılında yapılacak kongresini Abdullah Öcalanın katılımıyla zaferle sonuçlandırmak için bugün iç savaş provası yapmaktadır.
Ya var olacaklar yada yok olacaklar.
Aynı şekilde Müslümanlar da ya var olacak ya da zillet altında yaşamaya devam edeceklerdir.
Şartlar bizi Müslüman kardeşlerimize saldıranlara karşı birleşmeye çağırıyor.
Bugün susarsak yarın bu saldırılar bizlere yapılacaktır.
Bugün ses çıkarmazsak yarın bize saldırıldığında kimse ses çıkarmayacaktır.
Zulme geçit yok.
Zalime boyun eğme yok.
Nerden gelirse gelsin, kim olursa olsun.
Zalim akıttığı kanda boğulacaktır.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et