FRANSA’DA YALNIZCA İSLÂM’A HAKARET ÖZGÜRLÜĞÜ VAR
Fransa’da, tartışmalı bir “anti-terör yasası” daha yürürlüğe sokuldu. Buna göre devlet, dilediği zaman “Providerleri-Sağlayıcıları” internet sitelerini engellemeye zorlayabilecek. Sivil hakları savunan örgütler, alınan “tedbir”i sert bir dil ile eleştiriyor ve mahkeme yolu ile bu yasa kararını durdurmak istiyor.
Paris’te gerçekleşen Charlie Hebdo saldırılarından birkaç hafta sonra terörle mücadele için yeni bir yasa yürürlüğe sokularak terör içerikli web sayfalarına erişim adı altında sıkı bir “internet kısıtlaması” getiriliyor. Ekim 2014 tarihinde Fransız Senato’su tarafından kısaltılmış olarak sunulan yasa, şimdi Resmi Gazete’de yayımlanmış vaziyette ve il müdahalelerin ardından önümüzdeki günlerde ciddi tartışmalara yol açacak gibi.
Bu yasayla Fransa, “İslam Devleti” gibi örgütlerin Ortadoğu ve cihad faaliyetleri çerçevesinde “terör milis gücü kazandırıcı” izlenimi veren internet sitelerine erişimi tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor.
Yasaya göre artık Fransız Providerler-sağlayıcılar ulusal siber suç otoritesinin (Cybercrime) isteği doğrultusunda 24 saat içinde gerekli sayfaları bloke etmek zorunda. Buna karşın söz konusu site ve sağlayıcılar, itirazlarının haklı bulunmaları hâlinde hükümetten maddi tazminat alabilecek. Plânlara göre böyle bloke edilmiş bir sayfayı izlemek isteyenler İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı bir bilgi sayfasına yönlendirilecek. Bu sayede belirlenen “kusurlu” sayfaları ziyaret edenler de tespit edilmiş ve takibe alınmış olacak.
“Sanal Sivil Haklar” savunucusu Fransız örgütü “La Quadrature du Net” yeni düzenlemeyi sert bir şekilde eleştiriyor ve internet içerikliklerinin bloke edilmesini -konuşma özgürlüğüne- bir yasak olduğunu belirterek bunun demokrasilerde kabul edilemezliğini vurguluyor. İnternet sayfalarının Bloke edilmesini aciz ve kolay bir çözüm olarak gören “La Quadrature du Net”; “vatandaşını korurken haklarını kısıtlayan bir devlet anlayışı olamaz” açıklamasında bulundu. Ayrıca yasanın derhal hukuka uygun olarak Fransız Danıştay’ı tarafından kaldırılmasını istedi.
Görünen o ki, Fransa’da İslâm’a ve İslâm kokan her şeye karşı hakaret hürriyeti var… Ve İslâm’a dair herşey, Fransa’nın işine gelmediği noktada, sansürlenebilir!
Batı’nın “beşer zekâsının sekreterliği” makamında bulunan Fransa, tutunduğu “Laiklik”i bir put hâlinde yobazca sahiplenip koruyor ve Batı buhranından sıyrılma kolaycılığına giden bir devlet anlayışı sergilemeye devam ediyor.
Fransa’nın “hürriyet” ,”eşitlik” ve “kardeşlik” biçiminde güyâ insanlığa sunduğu “değerler”in ise, aslî itibariyle “İslâm’a hakaret edebilme hürriyeti” ve “İslâm’a düşmanlık” fikri etrafında kurulmuş bir “kardeşlik” ve “eşitlik” anlayışı olduğu apaçık bir biçimde ortada duruyor.
“Birlik” ve “bütünlük”ü kendi topraklarında sağlamak yerine, düşmanlığı apaçık olan Avrupa’da (AB) arayanlar, bu gerçekleri çok ama çok iyi biliyorlar.
ADIMLAR Avrupa