İSMAİLAĞA’YA SIZAN HÜKÜMETİN HEDEFİ, MARİFET DERNEĞİ

İSMAİLAĞA’YA SIZAN HÜKÜMETİN HEDEFİ, MARİFET DERNEĞİ

Mahmut Ustaosmanoğlu Hazretleri’ne bağlı İsmailağa Cemaati’nde Hızır Ali Muratoğlu ve Bayram Ali Öztürk Hocaefendilerin katledilmesiyle başlayan, asıl hedefi bizzat Mahmud Efendi olan saldırılar, son dönemde Marifet Derneği’ni hedef alarak sürdürülüyor.

Marifet Derneği, göründüğü kadarıyla Efendi Hazretleri’nin en yakınında bulunan ve kendisinin isteği ve iradesi dışında hareket etmemeye azami gayret gösteren Hocaefendilerin güdücülüğünde faaliyetlerini sürdürmeye çalışan bir yapı..

Özellikle son iki senedir Erdoğan-AKP iktidarının medyası tarafından, Hükümet’in Ehl-i Sünnet Vel Cemaat karşısında Mezhepsiz, Şiî ve Reformist yapıları desteklemesini eleştirdiği için hedef alınan dernek, Yeni Şafak başta olmak üzere, Yandaş Medya’nın yalanları karşısında dik duruşuyla dikkat çekiyor.

Erdoğan-AKP İktidarı ve İsmailağa Cemaatine sızmış suç ortaklarının Marifet Derneği mensubu Hocaefendiler hakkında attıkları iftira ve yalanlar karşısında, bizzat Mahmud Efendi’nin taraf ilzam ederek, dernek yöneticilerine saldıranları yalancılıkla suçlaması karşısında sessizliğe bürünen bu odaklar, Marifet Derneği’nin faaliyet ve yayınlarını etkisizleştirme gayretine girdiler.

Bu çerçevede Marifet Derneği tarafından Beykoz-Çavuşbaşı’nda başlatılan “Mahmud Efendi Külliyesi”nin inşaat çalışmaları durdurularak, Orman Bölge Müdürlüğü’ne gönderilen bir yazı ile yıkım kararı çıkarıldı.

Hükümet ve çevrelerinin dolaylı yollarla başlattığı bu girişim sonucunda Orman Bölge Müdürlüğü’nün şikâyeti üzerine 14 Ocak 2016 tarihinde Savcı ve polis, bilirkişi eşliğinde külliye inşaatını incelemişti.

Mahmud Efendi’nin bağlılarına “Erdoğan ve Hükümetin böyle bir girişimi yok, bu Marifet Derneği’nin bir uydurması” yalanıyla fitne yapıp İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı adına açıklama yapanlar, konuyla ilgili yaptığı Marifet Derneği’ni suçlayarak şu ifâdeleri kullanmıştı:

Medyada art niyetli mihraklar, cemaatimiz ile hükümeti karşı karşıya getirme gibi bir tahrik yöntemi uygulama gayretine girmiş gözükmektedir.

Bu cümleyi, Marifet Derneği’nin son dönemdeki duruşuyla, cemaate sızmış olan kötü niyetli yapıların, doğrudan doğruya Mahmud Efendi’yi hükümete ve politikalarına bağlama gayretine engel olması olarak da okuyabilirsiniz.

Mahmud Efendi’ye bağlılık iddiasıyla cemaat içerisine sızan bazı isimlerin, asıl biat ettikleri Erdoğan ve AKP Hükümeti lehine seçimler öncesinde Mahmud Efendi’ye isnad ederek yürüttükleri yalanlar, İsmailağa Camiâsı’nı takib edenler tarafından bilinmekte.

Neticede, söz konusu yıkım kararından bizzat Erdoğan’ın da haberdar olduğu ortaya çıkmış ve Hükümet’in bir uzantısı olarak faaliyet yürüten söz konusu fitnecilerin bu yolla Mahmud Efendi’yi gerçek bağlılarından tecrit etme operasyonunu yürüttüğü anlaşılmıştı.

 

Marifet Derneği’ne İsmailağa İçerisinden Sansür

Daha sonra etraflıca ele alacağımız bu konuda harekete geçen İsmailağa’ya sızmış hükümet çevreleri, dün itibariyle İsmailağa Cemaati’nin TV kanalı olan Lalegül TV’de “Külliye’nin yıkım kararı ile ilgili” açıklama yapmak isteyen Marifet Derneği güdücülerine engel oldukları için, dernek, hazırladığı “Marifet Penceresi” programına son verdi.

Gerek “Mahmud Efendi Külliyesi” hakkında alınan yıkım kararı ve sonrasında yaşanan gelişmeler, gerekse konu hakkında Marifet Derneği’nin yaptığı açıklamaları Erdoğan ve AKP Hükümeti’nin hoşuna gitmeyeceği ve Mahmud Efendi’nin bağlıları tarafından tepkiyle karşılanacağı için yayınlamayan Lalegül TV güdücüleri, Erdoğan-AKP İktidarının bizzat Mahmud Efendi’yi hedef alan icraatlarını gizleme telâşında.

Bizzat Mahmut Efendi’nin himâyesi altında bulunan Marifet Derneği ve Hocalarını etkisizleştirmeye çalışanların bu girişimleri hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapan Marifet Derneği, “Lalegül TV yayın kurulu, külliye ile ilgili açıklamamızı yayınlamayacağını ifade edince, biz de programı yayından çekip, şimdilik sosyal medyada yayınlamaya karar verdik” dedi.

Gelişmeleri takip edeceğiz.

ADIMLAR Haber

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et