MUSUL VE RAKKA’DA SON DURUM NE? (7 KASIM)

MUSUL VE RAKKA’DA SON DURUM NE? (7 KASIM)

İslâm Dünyası’ndan haberler” sloganıyla yayın hayatına başlayan İDHeber sitesi, Musul ve Rakka’ya karşı yapılan BOP Saldırısı ile ilgili günlük raporlar yayınlamakta.

Pentagon merkezli yalan makinesinin propagandası karşısında, dünya çapında ve tam mânâsıyla tek taraflı bir yayınla perdelenmek istenen bazı gerçekleri, “7 Kasım raporu” vesilesiyle söz konusu siteden iktibas ediyoruz.

ADIMLAR Haber

 

MUSUL’DA SON DURUM NE? (7 KASIM)

Irak ordusunun Peşmerge kuvvetleri ve Haşdi Şabi milislerinin desteğiyle başlattığı Musul kuşatması devam ediyor.

ABD’nin hava desteğini de arkasına alan Irak güçlerine ait bir İHA’nın düştükten sonraki görüntüleri ortaya çıkarken, şehrin kırsalındaki çatışmalar sürdü.

Musul kuşatmasından notlar:

Kentin doğusundaki El-İntisar mahallesi yakınlarında Haşdi Şabi milislerinden 5 kişi öldürülürken, bir hummer tipi araçları da kullanılamaz hale getirildi.

Musul’un güneybatısındaki El-Curn köyü yakınlarında Irak ordusunun mayınlarla hedef alınması sonucunda güvenlik güçlerinden 6 kişi ölürken, 2 hummer aracı da imha oldu.

Şehrin kuzeyindeki Eş-Şalalat mıntıkası yakınlarında Haşdi Şabi milislerine ait Abrahams tipi bir tank havan topuyla vurularak kullanılamaz hale getirildi.

Musul’un güneyindeki Hammam El-Alil kasabasının kuzeybatısındaki El-Azba köyü yakınlarında Irak kuvvetlerine ait bir insansız hava aracı düşürüldü.

Musul’un doğusundaki Es-Semah mahallesi yakınlarında düzenlenen bombalı araçlı saldırıda 9 asker ölürken, bir hummer aracı da imha oldu.

Musul’un güneyindeki Hammam El-Alil kasabasının çevresinde Irak kuvvetlerine ait bir hummer aracı vuruldu.

Son olarak, şehrin doğusundaki Aden mahallesinde Irak kuvvetlerinin geri çekilmesinden sonra 11 hummer aracı, 5 Kocar aracı ve çok sayıda güdümlü füze kullanılır halde ele geçirildi.

Geçtiğimiz gün düşürülen İHA’nın son hali:

 

RAKKA’DA SON DURUM NE? (7 KASIM)

Dün (6 Ekim) erken saatlerde başlayan Rakka kuşatmasında ilk gün geride kaldı.

Tel Abyad’ın güneyinde yer alan Ayn İsa kasabasına yapılan askeri yığınaktan sonra bölgede çatışmalar başladı.

YPG’nin başını çektiği SDG (Suriye Demokratik Güçleri) gruplarının 30 bin kişiyle başlattığı kuşatmada ilk gün 66 militan öldürüldü, 10 militan yaralandı.

İlk olarak Ayn İsa’nın El Hadra köyünde bir YPG noktasına bombalı araç saldırısı yapıldı. Saldırıda YPG’ye göre 14 militan öldürüldü.

Yine, Ayn İsa’nın doğusunda kalan bölgede bir bombalı araç saldırısı daha yapıldı ve bu defa da 16 militan yaşamını yitirdi.

ABD uçaklarının direniş gösterilmemesi için sürekli bombardıman yaptığı Ayn İsa’nın güneyindeki, Rakka’nın kuzeyinde kalan köylerde enkaz altında kalan 7 sivil hayatını kaybetti.

Gün sonunda, İslam Devleti’nin savaşçıları SDG (YPG) güçlerinin yığınak yaptığı bölgeye saldırdı. YPG’nin açıkladığı verilere göre 36 militan ölürken, 10 militanda yaralanarak Tel Abyad’daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Bölgede, SDG (YPG)’yi koordine eden ABD subayları:

 e3xpon

Kaynak: İD Haber

http://idhaber.com/

 

Not: İktibas etmeye değer bulduğumuz yazıdaki fikirler yazara ait olup, Adımlar’ın ideolojik ve siyasi anlayışına zıt görüşler sitemizi bağlamaz. -Adımlar-

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et