BU NE? PUTİN DE Mİ “KANDIRDI”?!. / Müyesser YILDIZ

BU NE? PUTİN DE Mİ “KANDIRDI”?!. / Müyesser YILDIZ

Çok değil, sadece 3 gün önceydi.

Erdoğan-Putin buluştu.

Ortak basın toplantısında Erdoğan şunları söyledi:

Şüphesiz Cenevre sürecinin bizi sonuca taşıması için başta rejim olmak üzere, bütün tarafların samimiyetle çalışması gerekiyor. Bir terör örgütüyle diğerinin bertaraf edilmeyeceği de artık kabul edilmelidir. Özellikle 35 yıldır terörle mücadele eden bir ülke olarak, başta DEAŞ olmak üzere PYD, YPG, El Nusra gibi terör örgütleri bizim her an karşımızda olan terör örgütleridir. Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve milli birliğini hiç kimse tehlikeye atmamalıdır. Rusya ile eş güdüm halinde soruna adalet ve hakkaniyet temelinde bir çözüm bulunması için gayretlerimize devam edeceğiz.

Putin, PYD/YPG hakkında ağzını açmadığı halde medyamızın aktardığına göre, Erdoğan Putin’den Moskova’daki PYD ofisiyle ilgili “mesaj” vermiş, Putin de gerekli “mesajı” almıştı.

Yine çok değil, 5 gün önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ABD ve Rus Genelkurmay Başkanlarını Antalya’da ağırlamış, hemen ertesinde Menbiç’teki Rus askerlerinin de PYD arması taktığı ortaya çıkmıştı.

Erdoğan’la birlikte Moskova’ya giden Akar’ın da heyetlerarası görüşmelerde, arma rahatsızlığını gündeme getirdiği bildirildi.

Ve dün;

Erdoğan İstanbul’da Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği İyilik Ödülleri programında, “Şimdi sırada Münbiç var. Rusya seyahatimde Sayın Putin’le de bu konuları enine boyuna görüştük. Ve bütün mesele Suriye’de Türkiye için tehdit oluşturacak unsurlardan Suriye’yi arındırmaktır temizlemektir. Ve asla Suriye’nin kuzeyinde bir terör örgütünün devlet kurmasına müsaade etmeyeceğiz. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bunlar asla buralarda bir devlet kuramayacak. Ve Türkiye Silahlı Kuvvetleriyle, Polisiyle bir defa bizimle ortak hareket eden ÖSO ile burada böyle bir yapılanmaya asla müsaade etmeyeceğiz” derken,

Terör örgütü PYD, Menbiç’te sözde sivil yönetim kurulduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, ABD’ye teşekkür edildi.

Keşke Almanya, Hollanda‘daki rezaletler kadar şu rezaleti de konuşsak ve bu defa bizi kimlerin “kandırdığını” ortaya çıkarsak!..

Müyesser YILDIZ
Kaynak: Facebook/MuyesserYildiz

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: