GÖK BAYRAK EYÜP’TEYDİ!

GÖK BAYRAK EYÜP’TEYDİ!

GÖK BAYRAK EYÜP’TEYDİ!

Dün (17 Eylül Pazar günü), öğle namazını müteakip Eyüp Sultan Meydanı’nda, Alperen Ocakları ve bazı Türkmen derneklerinin katılımıyla Barzanî’nin referandum kararını protesto etmek amacıyla, “Kerkük Türkmenlerine Sahip Çık!” adlı bir miting tertip edildi.

Mitinge Adımlar Gençlik üyeleri de “gökbayrak”larla iştirak ettiler.

Mitingde tekbirlerin yanı sıra, “Kerkük Türk’tür Türk kalacak”, “Kerkük’e selâm direnişe selâm”, “Dişe diş, kana kan intikam intikam”, “Satılmış Barzanî’ye Kerkük mezar olacak” sloganları da atıldı.

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Kürşad Mican yaptığı konuşmada, gerekli tedbirlerin alınması için hükümete çağrı yaparken, “gerekirse Kerkük’e gideriz!” uyarısı tekrarlandı.

Coşkulu kalabalık program boyunca heyecanını kaybetmedi ve Eyüp Sultan her daim inledi. Meydanda ortak hissiyat, Barzanî ve destekçilerine karşı duyulan öfkenin sert bir şekilde dile getiriliyor olması ile birlikte Türkmen yurdu Kerkük’ün de muhafaza ve korunması yolundaydı.

Adımlar HABER

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et