AFGANİSTAN, HAÇLILARA MEZAR OLMAYA DEVAM EDİYOR

AFGANİSTAN, HAÇLILARA MEZAR OLMAYA DEVAM EDİYOR

AFGANİSTAN HAÇLILARA MEZAR OLMAYA DEVAM EDİYOR

Afganistan’ın istilâ edilmiş olmasına karşı istiklâl savaşı veren Taliban Mücahid Kuvvetleri, işgâlci Haçlı teröristlerine ve yerli işbirlikçilerine gün geçmiyor ki yeni bir darbe vurmuyor olsun. Netice olarak da Afganistan’ın büyük bir kısmı Taliban mücahidleri tarafından kontrol altında tutulurken, işgâlcilerin ellerinde tuttukları bölgelerde de haçlı temizliği adım adım devam ediyor, yeni bölgelerin hakimiyetleri de Taliban’a geçiyor.

Haçlı terör çetesi Amerika, Afganistan’dan çekilmeyi istese de direnişin karşısında işbirlikçilerin tutunamayacağını anladığından çekilmek bir kenara daha çok asker göndermek zorunda kalmıştı.

Afgan Millî güçleri de, “düşmanın çok olması, daha çok düşman öldüreceğiz!” demektir düsturuyla, azına-çoğuna bakmadan her gün yeni saldırılarla Afganistan’ı Haçlılara mezar eylemeye devam ediyorlar, güzel ediyorlar.

Kuzey Atlantik Haçlı Terör Örgütü NATO bünyesinde Afganistan’ı istila saldırısına katılan ve Kâbil’e konuşlanan Danimarka’ya ait askerî konvoy, Taliban mücahidlerince vuruldu.

Haçlı sürüsü zayiatlarını az göstermeye çalışadursun, İslam Emirliği Taliban Hareketi Sözcüsü Zebiullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada operasyonun sorumluluğunun Taliban’a ait olduğu belirtildi.

Zebiullah Mücahid, 3 zırhlı aracın imhâ olduğunu bildirdiği cezalandırma operasyonunda, 16 işgâlci Haçlı teröristinin de öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

TALİBAN’DAN BİR MÜJDE

Öte yandan ülke genelinde Mansuri Operasyonları kapsamında işgâlci Haçlı teröristleri ve işbirlikçilere karşı bölgesel temizlik operasyonları düzenleyen Afganistan İslam Emirliği Taliban Hareketi, Feryab Vilayetinde yer alan Bendar ilçesini ele geçirdiğini duyurdu.

Önceki gece işbirlikçilerin elindeki Bendar – Kohistan ilçe idari binalarına, emniyet merkezlerine ve kontrol noktalarına operasyon başlatan Taliban, sabaha kadar devam eden çatışmaların ardından işbirlikçileri bertaraf ederek kentte kontrolü sağladı.

Adımlar HABER

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et