‘DELİĞE SÜPÜRMEYİN, KULLANIN’ LOBİSİNE YENİ GÖREV!

‘DELİĞE SÜPÜRMEYİN, KULLANIN’ LOBİSİNE YENİ GÖREV!

Hatırlarsınız..

Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dönem danışmanı olan Cüneyd Zapsu, 2006 yılında Washington’da American Enterprise Institute adlı düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, Erdoğan’ı kast ederek şöyle demişti:

‘Delikten aşağı süpürmeyin, kullanın!’

Zapsu siyasi tarihe geçen veciz sözünden sonra ilişkiler düzeldi, Zapsu uzun süre ortalıkta görünmedi.

Zapsu yeni yol arkadaşlarıyla yeniden kolları sıvadı. Trump Yönetimi’yle İlişkileri en alt düzeyde seyreden Erdoğan için çıkartma yapmaya hazırlanıyor.

Zapsu, Aydın Doğan’ın damadı, Mehmet Ali Yalçındağ’ın başkanı olduğu Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) yönetimiyle AKP için çalışmalar yapacak.

Erdoğan’ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak’la yaptığı e-mail yazışmaları nedeniyle uzun süre kamuoyunda tartışılan Yalçındağ, TAİK Yönetimini yeniden belirledi.

Bunlar arasında Cüneyd Zapsu ve Türkiye’nin eski Washington Büyükelçisi Namık Tan isimleri dikkat çekiyor.

TAİK Başkanlığını Yalçındağ’a devreden Ekim Alptekin de yeni dönemde yönetim kurulunda görev yapacak.

Ekim Alptekin, AKP Genel Başkanı Erdoğan’a yakınlığıyla biliniyor.

Alptekin’in Hollanda merkezli şirketi ‘Inovo BV, Başkan Trump’ın Ulusal Güvenlik danışmanlığına getirip sonra kovduğu, şu anda soruşturması devam eden Michael Flynn’a federal yasaları ihlal ederek 530 bin dolar lobi parası aktarma iddiasıyla suçlanıyor.

Eski FBI Başkanı Michael Muellar’ın yürüttüğü soruşturmada ayrıca Alptekin’in Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Enerji Bakanı Albayrak’la Flynn’i New York’ta gizlice buluşturduğuna ilişkin iddialar da bulunuyor.

Yalçındağ’ın AKP’yle ABD ilişkilerini düzeltme amacıyla oluşturduğu yeni TAİK yürütme kurulunda şu isimler var:
 
‘Çağlan Mursaloğlu, Haydar Yenigün, Agah Uğur, Mehmet Tara, Atalay Gümrah, Cuneyd Zapsu, Kamil Yazıcı, M. Ali Berkman, Namık Tan, Simone Kaslowski, Ali Çalışkan, Batu Aksoy, Burak Küntay, Burak Talu, Ekim Alptekin, İlker Aycı, Mehmet Bostan, Osman Okyay, Özcan Tahincioğlu, Seymur Tarı, Tamer Saka, Temel Kotil.’

TAİK, AKP döneminde Maliye Bakanlığı’na bağlı olarak çalışıyor.

1985 yılında ABD Ticaret Odası’yla imzalanan anlaşma çerçevesinde kurulan Türkiye-ABD İş Konseyi, AKP Hükümeti tarafından Maliye Bakanlığı’na bağlanınca , Washington’daki sivil toplum kuruluşu niteliğini yitirdi.

29 Nisan’da Amerikan-Türk Konseyi’nin (ATC) Washington’da yıllık toplantısı var. 

TAİK yeni kadrosuyla AKP lobisi için ilk toplu çıkartmasını yapacak.

Buarada Mehmet Ali Yalçındağ, Cüneyd Zapsu ve Namık Tan’ın bir süredir Washington ve New York’ta temaslar yaptığı bildiriliyor.

Yılmaz POLAT

Kaynak: http://www.abcgazetesi.com/delige-supurmeyin-kullanin-lobisine-yeni-gorev-8309yy.htm

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et