PAPAZ’A MÜEBBET!

PAPAZ’A MÜEBBET!

PAPAZ’A MÜEBBET!

11 Ocak 1987 yılında Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlanan ve Salih Mirzabeyoğlu’nun “İstikbâl İslâmındır!” ve “Necip Fazıl’la Başbaşa” isimli eserlerinde aktardığı haber:

-“Sarı saçlı, mavi gözlü adam bir taraftan piposunu çekiştiriyor, diğer taraftan da yarı Türkçe yarı İngilizce kelimeler kullanarak karşısındakilere derdini anlatmaya çalışırken şunları söylüyordu: “Siz Türkleri anlamak mümkün değil. Nasıl oluyor da bir İslâm Devrimi’nin eşiğinde olduğunuzu göremiyorsunuz!”… Sözlerin sahibi, Andrew Craig adlı bir Amerikalı idi. Ülkesinde Türkiye ile ilgili doktora yapmıştı ve kendini tam bir Türkiye uzmanı sayıyordu. Elinde tuttuğu dergide, gazlı “yeşil” kalemle altını çizdiği satırları Türk dostlarına gösteriyor ve böylece telâşının boş olmadığını kanıtlamaya çalışıyordu. Amerikalı oryantalistin elinde tuttuğu dergi, son yıllarda BÜYÜK GELİŞME GÖSTEREN İslâmi yayınlardan biriydi ve Necip Fazıl’a yakın bir İslâmcı İdeolojiyi savunduğu bilinmekteydi. Altı çizili satırlarda ise şu görüş ileri sürülmekteydi: İslâmî dünya görüşüne bağlı bir tarih ve hâl muhasebesi yaptığımızda, içinde bulunulan dönemde Türkiye’de büyük bir İslâmî zuhur, gerçek bir İslâm İnkılâbı bekleniyor!”

Kumandan Mirzabeyoğlu ile bir röportaj yapan Nokta dergisi o röportajı, “Bu bizim okuyucuya çok ağır gelir!” diyerek yayınlayamaması üzerine o röportaj Tavır dergisinde yayınlanmıştı. İşte, Craig, Tavır’da yayınlanan bu röportajdan altını çizdiği satırları muhataplarına kaygıyla gösterirken, Cumhuriyet gazetesi de Craig’in bu kaygısını haber yapmıştı. (Röportaj için bkz: Salih Mirzabeyoğlu, İstikbâl İslâmındır, 4. Basım, 162-171)

Hatırlanacağı üzere Craig, 1987’deki bu turlamalarından sonra, emperyalizm için büyük tehlike oluşturan bu duruma mani olabilmek için bizzat müdahil olmak üzere daha sonra Türkiye’ye gelmiş, İzmir’e “papaz” olarak yerleşmiş ve İslâmcı gelişmeyi engellemek, İBDA’nın önünü kesmek hedefiyle faaliyetlerini papaz kisvesi altında yürütmeye başlamıştı.

Bu faaliyetlerinde en büyük dayanağı da Fetullah oluşturuyordu.

15 Temmuz hadisesinden sonra Craig –tesadüf veya değil– casusluk suçlamasıyla tutuklandı ve cezaevine konuldu.

Hakkında medyada doğru-yanlış bir sürü iddia üretildi ki bu iddiaları da sizlerle paylaşmaya gayret etmiştik.

Craig, Türk medyasında daha çok, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi sırasında serbest bırakılmasını talep etmesiyle gündeme gelmişti.

Ajan-rahip hakkındaki son gelişme ise, ‘FETÖ/PDY üyeliği ve yöneticiliğinden’ ömür boyu hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamenin mahkemeye gönderilmiş olması.

Yaklaşık 1,5 yıl sonra rahip Brunson hakkında iddianame hazırlandı. Amerikalı rahip Andrew Craig Brunson için ‘FETÖ/PDY üyeliği ve yöneticiliğinden’ ömür boyu hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, mahkemeye gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi durumunda, Brunson’un yargılanmasına başlanacağı açıklandı.

‘SİZDE DE BİR PAPAZ VAR…’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Washington Fethullah Gülen’i Türkiye’ye teslim etmediği sürece Türkiye’nin de hapisteki Amerikalı rahip Andrew Brunson’u serbest bırakmayacağını söylemişti. Erdoğan bir konuşmasında “Amerika bizden bir papazın iadesini istiyor. Sizde de bir papaz var. Siz de onu bize verin” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili haberlerin linkleri:

/sari-sacli-mavi-gozlu-adam-bu-papaz-mi/

/papaz-amerikan-raporunda/

/misyoner-papaza-bir-tutuklama-daha/

/amerika-cok-ciddiye-aliyor-cok-yakindan-takip-ediyormus/

/istihbarat-cephesinde-neler-oluyor/

/papaz-kilikli-ajan-icin-hacli-terorist-abd-senatosu-da-devrede/

/trump-o-papazi-erdogandan-bizzat-istedi/

/bu-kadar-basit-mi-ver-papazi-al-papazi/

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: