ERDOĞAN’DAN ADIMLAR’I DOĞRULAYAN UYARI: “KIRGIZİSTAN’DA DARBE OLABİLİR”

ERDOĞAN’DAN ADIMLAR’I DOĞRULAYAN UYARI: “KIRGIZİSTAN’DA DARBE OLABİLİR”

Kırgız kaynaklarımız başta olmak üzere, Kırgız medyası ve bürokrasinde yer alan takipçilerimizden “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kırgızistan ziyareti sırasında yaptığı Darbe uyarısı” dolayısı ile teşekkür mesajları alıyoruz…

En son bir ay önce (5 Ağustos 2018) kaleme aldığımız “KIRGIZİSTAN’DA GERİLİM ARTIYOR” başlıklı değerlendirmelerimizde yer alan “Kırgızistan’da yeni bir darbe hazırlığı olduğu” bilgisi Türk ve dünya medyasında yalnızca sitemizde yayınlanmış ve Kırgız bürokrasisine mensup kaynaklarımızın bildirdiğine göre de Kırgızistan’da büyük bir etkisi olmuştu.

Darbe teşebbüsü ile ilgili elde edilen bilgileri bize ulaştıran metnin sahipleri, Adımlar Dergisi üzerinden paylaştıkları bu açık mektupta Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’a sesleniyor ve kendisine karşı Eylül ayında bir darbe gerçekleştirileceği uyarısında bulunuyordu.

Dergimize; “Önemli bir bilgiyi Türk basınında da paylaşmak istedim. Bunu haber olarak Müslüman Türk dünyasına duyurmak üzerinize borç olmuştur.

Bu yazıyı şu ânki mevcut Cumhurbaşkanına iletmeye çalıştık ama etrafı etten duvar olduğundan ulaşılması mümkün değil.

Türk dünyasının abisi olan siz Türklerden bu konuda yardım istiyoruz.” ifâdeleriyle seslenen kaynaklarımızın ulaştırdığı metni aynen yayınlamakla birlikte, mektupta yer alan bilgilere bazı şerhler düşmüş ve başta Kırgızistan’da iki buçuk sene sürgünde kalan Genel Başkanımız Sayın Ali Osman ZOR’un bölge hakkındaki bilgi ve tecrübeleri, ayrıca hâlen Kırgızistan’da etkili olan Kırgız Millî Güçleri’ni temsil eden gönüldaşlarımızdan edindiğimiz son bilgiler etrafında konuyu “Adımlar perspektifinden” gündeme getirmiştik.

Kırgızistan’dan bize ulaşan çeşitli kesimlere mensup takipçilerimizin “teşekkür mesajları”na konu olan gelişme ise kaydettiğimiz gibi, Erdoğan’ın Kırgızistan ziyareti sırasında Adımlar’da yayınlanan “darbe uyarısı”nı en üst seviyede Kırgız mevkidaşı Sooronbay Ceenbekov’a birinci elden iletmiş olması.

 

ERDOĞAN’IN CEENBEKOV’A SÖYLEDİKLERİ

Geçtiğimiz günlerde Kırgızistan’a üç günlük bir ziyaret gerçekleştiren Tayyip Erdoğan’ın Kırgız mevkidaşına yaptığı darbe uyarısı ile ilgili haberler Yenişafak, Star, Akşam başta olmak üzere gazetelerin tamamında yer almıştı… Birçoğunun manşet taşıdığı bu gelişme ile ilgili YeniŞafak’ın haberinden bazı bölümler şöyle:

Kırgızistan’a Darbe Uyarısı

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün cirit attığı Kırgızistan’a 15 Temmuz benzeri bir darbe uyarısı yaptı: Kardeşlerimizi uyarıyoruz, aman dikkat. Bunlar askeri, polisi, yargıyı, üniversiteleri ele geçirirler ve ondan sonra bir gece ansızın umulmadık şeyler olur. Aman dikkat…”

“Başkan Erdoğan, FETÖ terör şebekesinin her ülke için ciddi bir tehlike olduğununu belirterek, darbe uyarısında bulundu: Bu örgüt mensuplarının hiçbir dost ülkede ellerini, kollarını sallayarak gezmelerini istemiyoruz. Biz, adalet istiyoruz. Zira bunlar haindir, bunlar alçaktır. 15 Temmuz’da bize darbe yapanlar yarın aynı şeyi burada da yaparlar.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kırgızistan temaslarının ikinci gününde, Türkiye-Kırgızistan İş Forumu, Bişkek Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camisi açılışı ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesinde düzenlenen Fahri Doktora Payesi Tevcihi ile Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Yeni Tesislerin Toplu Açılış Töreni’nde başta FETÖ olmak üzere önemli mesajlar verdi:

İkili iş birliğimizi zehirleyen, FETÖ yılanının başını ezmemiz ve bu tehdidi ortadan kaldırmamız gerekiyor. 15 Temmuz’da bize darbe hareketini yapan bu FETÖ yılanı ve yılanları yarın Kırgız kardeşlerimize ve Kırgızistan’a da böyle bir şeyi yapacağından endişe ederiz.”

ARKASINDA ABD VAR

Bunlar çok sinsi bir örgüt. Aynen İspanyolların ‘Opus Dei’si gibi her yere sızarlar. Kırgız vatandaşlarının Türkiye’ye yönelik muhabbetlerini istismar eden FETÖ’nün bir an önce tasfiye edilmesi gerekiyor. FETÖ terör şebekesi varlık gösterdiği her ülke için ciddi bir tehdittir. Nerede bunun başı? Amerika’da. Dünyanın 160 ülkesinde faaliyet gösteriyor. Bu gücü nereden buluyor? Para nereden geliyor? Sadece Amerika’da ‘charter school’lar vasıtasıyla yıllık elde ettiği gelir 850 milyon dolardır. Demek ki arkasında neresi var? Amerika var. Bu kadar basit.

SİZ BİZİM KARDEŞİMİZSİNİZ

Yıllarca insanımızın iyi niyetini istismar eden bu örgüt mensuplarının hiçbir dost ülkede ellerini, kollarını sallayarak gezmelerini istemiyoruz. Biz, adalet istiyoruz. Kırgız kardeşlerimizin de bu örgüte ve militanlarına artık gerekli tepkiyi göstereceklerine, gereken tedbirleri süratle hayata geçireceklerine inanıyorum. Bu kanser hücrelerini bünyenizde ne kadar kısa sürede temizlerseniz yol açacağı hasarı da o kadar azaltmış olursunuz. Biz ilişkilerimizi özellikle FETÖ gölgesinden kurtararak önümüzdeki dönemde daha da geliştirmeye kararlıyız. Zira bunlar hain bir örgüttür, siz bizim kardeşimizsiniz.

UYARIYORUZ, AMAN DİKKAT

15 Temmuz’da bize darbe yapanlar Allah göstermesin yarın aynı şeyi burada da yaparlar. Bunlar haindir, bunlar alçaktır, bu bakımdan kardeşlerimizi uyarıyoruz, aman dikkat. Bunlar askeri de ele geçirirler, polisi de ele geçirirler, yargıyı da ele geçirirler, üniversiteleri de ele geçirirler ve ondan sonra bir gece ansızın umulmadık şeyler olur. Aman dikkat…” (YeniŞafak – 3 Eylül 2018)

Aydın KALKAN

İLGİLİ HABERLER:

KIRGIZİSTAN’DA GERİLİM ARTIYOR

KIRGIZİSTAN’DAKİ MENFAAT ÇETESİ KARŞISINDA GÖLGE HÜKÜMET KURULDU

KIRGIZİSTAN İSLÂM PARTİSİ BAŞKANI MANAS AKMATOV VE TAZA DİN HAREKETİ MENSUPLARININ ZİYARETİ

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et