MUSTAFA DESTİCİ’YE MAHKEME SALONUNDA TEPKİ

MUSTAFA DESTİCİ’YE MAHKEME SALONUNDA TEPKİ

Muhsin Yazıcıoğlu’nun katledilmesiyle alâkalı olarak açılan yan davalardan biri dün Maraş Adliyesi’nde gerçekleşti.

Dönemin Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen’in hadisede ölenlerin yakınlarının şikâyetiyle “görevi kötüye kullanmaktan” yargılandığı davanın dünkü duruşmasına, Yazıcıoğlu’nun ailesi ve Alperenlerin Mustafa Destici’ye gösterdikleri tepki damgasını vurdu.

Daha önce kapatılan dosya, iktidarın Fetullah Gülen’le arasının bozulmasının ardından yeniden açılmış olsa da esas suikast dosyası hâlâ açılmış değil.

Hükümetin bu suikaste karşı alâkası Fetullah operasyonuyla yeniden gündeme gelse de olması gereken derecede olmadığı Alperenler ve Yazıcıoğlu’nun ailesine hâkim duygu.

Bu vasatta, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakına dışarıdan destek vereceğini açıklayıp, bu desteğinin karşılığında ittifakın minik ortağı olarak kendisini milletvekili seçtirmeyi başardı.

Dünkü duruşmada da kendisine torpil yapılan Destici salona arka kapıdan alınırken, Alperenler ve aile dışarıda bekletildi. Niçin bekledikleri sorulduğunda da, “vekil” Destici’nin salona alınmasının beklendiği söylenince Desticiye karşı olan tepki ve tansiyon daha da yükselmişti.

Bir tarafta liderlerini ve babalarını bir suikaste kurban veren bir siyasî hareket ve bir aile, diğer tarafta bu suikasti aydınlatmakla mesul olan fakat işi savsaklayan siyasî iktidarla menfaat ilişkisine giren ve güya şehid olan liderden sonra siyasî liderliği devralan biri…

Tablo bu şekildeydi ve bu tablonun üzerine, Destici’nin salona alınması için aile ve Alperenlerin kapıda bekletilmensinin tansiyonu ne derece yükselttiğini hesap edebiliriz.

Yazıcıoğlunun eşi, “o bir suikastle öldürüldü!” diyor ve her mahkemeye geliyor… Ve mahkemede karşısına suikasti çözmekle görevli iktidarla işbirliğine gitmiş biri çıkıyor. Suikasti çözmekle mesul AKP listesinden milletvekili seçilmiş BBP başkanı…

“AHLÂKSIZ HERİF!”

Oda TV’nin haberinden takip edelim: “Salona giren Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Mustafa Destici’nin üzerine yürüdü. Gülefer Yazıcıoğlu, Destici’nin yanına kadar yaklaşıp, yanındaki kadını da işaret ederek “buradan kalkın” diye bağırarak salondan kovdu. Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu da “ahlaksız herif, sen buraya ne yüzle geliyorsun” diye bağırdı. Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan Yazıcıoğlu’nun da Destici’ye tepki gösterdiği görüldü. Salon işte bu anlarda karıştı.

DESTİCİ YUMRUK YEDİ

Bu sırada korumaları Mustafa Destici’nin etrafında etten duvar örerken, Yusuf ve Gülefer Yazıcıoğlu sakinleştirilmeye çalışıldı. Destici’nin arbede sırasında bir de yumruk yediği öğrenildi. Olay sırasında fenalaşan Gülefer Yazıcıoğlu’nun sandalyeye oturtulduğu görüldü.

YARDIMCISINDAN DESTİCİ’YE AĞIR SÖZLER

Olayların ardından Mustafa Destici, salondakilere “yanlış anlaşıldığı”na dair konuşma yaptı.

Destici “Bizim, benim buradan girmemin sebebi kapının önünün dolu olmasından dolayı, buradaki görevli arkadaşın yol göstermesiyle, buraya girdim, buraya tüm BBP’liler girebilir” ifadelerini kullandı.

Destici’nin konuşması partilileri daha da öfkelendirdi. BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, “boş konuşma” diye bağırınca, salonda tansiyon bir kez daha yükseldi. Destici, “ne boş konuşması, kışkırtıyorsun” diyerek Çayır’ı suçladı. Çayır ise “sen kışkırtıyorsun, bu hale getiren sensin, senin gibi insanlar” dedi ve ardı ardına ağır ifadelerle Destici’yi hedef aldı. Çayır’ın yerinden kalkmasıyla salonda tansiyon bir kez daha yükseldi.

DURUŞMADAN SONRA GERİLİM SÜRDÜ

18 Nisan’a ertelenen duruşmanın bitmesi de tepkileri dindirmedi. Partililer “Destici istifa”, “Destici davadan elini çek” sloganları atarken, Destici hızla salondan uzaklaştı. Makam arabasına binmek üzereyken de gerginlik yaşandı. Destici, aracına binmek üzereyken partililere dönerek “devletimizle, bakanlığımızla birlikte, hâkim ve savcılarımızla birlikte inşallah bu olayı tüm şüpheleri aydınlatılacak bir şekilde çözeceğiz. Bunu çözene kadar da sonuna kadar uğraşacağız. Bedeli neyse de öderiz” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise duruşmadan sonra “bugün mahkememize geldik ama polis memuru üzerinden süren davaya geldik. Ana dosyamız henüz açılmamıştır, devam etmektedir. Bizim siyasetle ilgili, siyasi bir beklentimiz de yoktur. Sadece ve sadece Muhsin Başkan olayının, kaza veya suikast dedikleri ama bize göre suikast olan olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz” sözleriyle hukuki sürece eleştirilerde bulundu.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: