ŞEHİD AKINCI: ABDULLAH GÜLBAHAR (2 OCAK 1978 – Ankara)

ŞEHİD AKINCI: ABDULLAH GÜLBAHAR (2 OCAK 1978 – Ankara)

Ankara Ticaret ve Turizm Öğretmen Okulu 2’ci sınıf öğrencisiydi. Hem okuyor hem Milli Eğitim bakanlığında çalışıyordu.

Okulundan çıktı,  çalıştığı Milli Eğitim Bakanlığı’na gitti. İşyerindeki çalışması bittikten sonra Hasköy’e evine gitmek için yürümeye başladı. 13 kişilik kızıl kuyrukçu grubun saldırısına uğradı. Abdullah’ı zorla kaçırdılar..  Feci şekilde işkenceler yaptılar. Üzerinde sigara söndürdüler. Demir çubuklarla dövdüler. Vücuduna sigara ateşi basarak CHP yazdılar. Gözlerini kızgın demirle dağladılar. Başını taşla ezdiler. Öldü diye Hasköy su deposunun yakınına bıraktılar. 9 yaşlarında bir çocuk olanları tesadüfen gördü.  Koşup yakındaki kahvehanedekilere haber verdi. Koşup yetiştiler. Gönüldaşımızın yüzü tanınmayacak haldeydi. Hastaneye kaldırdılar, ancak bütün çabalara rağmen kurtarılamadı ve şehid oldu.

Ankara Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi.

Ankara Akıncılar Derneği  Başkanı Veli Köksal, bir bildiri yayınlayarak Ankara’da şehid edilen Abdullah Gülbahar’ın katillerini kınamıştır.

Milletimizin kendi öz fikriyatını yok edemiyen beynelmilel güçlerin, artık kan ve ateşle yok etmeye, boğmaya çalıştıklarını kaydeden Köksal, “Kaba kuvvetten fayda umanlar, zihniyetlerinin çürüklüğünü ortaya koymaktadırlar” demiştir.

Bildiride daha sonra şu bilgilere yer verilmiştir:

“Kan dökmekten medet uman bozuk düzenin çarpık zihniyetli uşakları… İç ve dış güçlerin arzuları istikametinde, Akıncılara yönelttiğiniz vahşi ve kanlı elleriniz, bir gün hakkın karşısında muhakkak mağlup düşecek ve kırılacaktır.

Akıncı, beynelmilel ajanların milletimizi bölmek ve parçalamak için hazırladıkları ve alçakça yürürlüğe koydukları plânlı emellerine alet edilemeyecektir. Gerçek bir müslüman şuuruyla hareket eden Akıncılar, hadiselere karşı tavırları; ne düzenin uşaklarının istediği, ne de topyekün gayrı milli güçlerin arzusu istikametinde olmayacaktır. Şunu bilsinler ki, zulüm ve kaba kuvvet ile, fikrimizi imha etmek mümkün değildir. Bu hal, fikriyatımız etrafındaki cemaatimizi şuurlandırmaktan başka bir netice vermez, zira gücümüzü haktan va Anadolu’nun öz değerlerinden almaktayız.

Son günlerde Akıncılara karşı yoğunlaşan saldırıları şiddet ve nefretle protesto ediyoruz. Bu sabah Ankara’da kaldırıldığı hastanede şehid olan Abdullah Gülbahar, aynı hain eller tarafından işlenen bir cinayetin kurbanıdır.

Müslüman milletimizin amansız düşmanı olan, kapitalist ve komünist zihniyetin emellerine alet olan kardeşim, artık uyan ve bu güçlerin piyonu olmaktan kurtul.”

Ergin BULUT

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et