“KÜLTÜR SANAT”A OTELCİ RUHU

“KÜLTÜR SANAT”A OTELCİ RUHU

Cumhurbaşkanı, 16 yıl boyunca kültür sanat alanında hiçbir mesafe alınamadığı için hayıflandığını söylüyor. İyi de alınması için bir miktar bütçe ayrılması dışında hiçbir şey yapılmıyor ki! O bütçeyi de kimlerin nasıl yağmaladığı malûm. Hep aynı kişiler, hep aynı yalakalar.

Kültür sanat bütçeden önce bir ruh işidir. Herkes sanıyordu ki, Cumhur Başkanlığı sistemine geçince ruha dair bir şeyler kımıldayacak. Ne gezer! Kültür Bakanlığı’na getirilen ismin profiline bakın. Adam otelci. Rusya’dan en çok turisti getireni Kültür Bakanı yapmışlar. Kültür sanat olmuyormuş!

16 yıl boyunca -öncesi de farklı değil ya- Kültür Bakanlığı bir arpalık olma rolü oynadı. Yağdanlıkların bir bölümü firmalar kurup kültür sanat işine girdi, bütün işleri onlar aldı. Buradan kültür sanata dair bir verim beklenebilir mi?

Genel bakalım: Hangi alanda ruh değişti ki?

Çok fazla girmek istemiyorum. Ciddi bir analiz ve döküm ister bu iş. Kalkar birisi bana 16 yıl boyunca bazı şeylerin değiştiğini söyler. Ben de ona bu değişenlerin sadece palyatif olduğunu, dostlar alışverişte görsünden öteye gitmediğini anlatırım. Tartışma uzar. Ama işin özü bu!

Selim GÜRSELGİL

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et