KUZEY ATLANTİK HAÇLI TERÖR ÖRGÜTÜ NATO’NUN EN BÜYÜK VE EN KORUNAKLI İNİNE TALİBAN MÜCAHİDLERİNDEN BASKIN

KUZEY ATLANTİK HAÇLI TERÖR ÖRGÜTÜ NATO’NUN EN BÜYÜK VE EN KORUNAKLI İNİNE TALİBAN MÜCAHİDLERİNDEN BASKIN

Afganistan Millî Direniş Hareketi Taliban, artık ülkenin yarıdan fazlasını kontrol ediyor ve kurdukları devlete de İslam Emirliği adını veriyorlar.

Taliban, ülkenin büyük çoğunluğundan işgâlci pislikleri temizlemiş ve geri kalan pisliklerden de vatanlarını arındırmak üzere silâhlı operasyonlarına devam etmekte.

Başlatılan son operasyona “Hendek” adını veren Taliban kuvvetleri, Hendek Operasyonları çerçevesinde Helmand ili Vaşir ilçesinde bulunan Haçlı işgâlcilern kendilerine in edindikleri Shorab askeri hava üssünü düşman unsurlardan temizlemek üzere gece yarısı taarruza geçtiklerini bildirdiler.

Bombalı araç ve fedaî Taliban savaşçıları tarafından gerçekleştirilen Bu büyük operasyonda şu ana kadar; 40 Amerikan işgalci teröristi ile, 30 paralı komando, 6 pilot, 30 APC ve araçlar, Haçlı işgâlcinin kullandığı radar ve çok sayıda uçağın imha edildiği ve onlarca düşmanın yaralandığı bildirildi.

Taliban sözcüsü Muhammed Yusuf Ahmadi tarafından yapılan açıklamada; fedailer öğleden sonra Shorab ini içindeki bir başka Haçlı sığınağına baskın düzenledi, ve bina içerisinde 24 Amerikalı işgalciyi öldürüp, 2 APC’yi imha etti ve geri kalanını kaçmaya zorladı. Çok eksenli çatışmalar devam ederken, mücahidler hakkında şimdiye kadar bir kayıp haberi gelmediği bildirildi.

Bu işgal ini, işgâlci haçlı teröristlerin, Helmand ve yakındaki bölgelerde masum sivillere karşı acımasız gece baskınlarında kullanılıyor olmasından dolayı bir cevap ve stratejik önemine binaen hedef olarak seçilmiş. İşgâlcilerin kovuklarına saklandığı söz konusu bu ine, daha önce de bir baskının gerçekleştirildiği bildirildi.

Taliban sözcüsü Muhammed Yusuf Ahmadi tarafından saat 18:40 gibi yapılan açıklamada; rejimin, Shorab operasyonunun sona erdiği ve tüm mücahidlerin şehit edildiği yönündeki iddialarının temelsiz olduğu ve fedailer operasyona devam ederken, düşmanın kayıpları ve paniğinin her geçen saat daha bir artmakta olduğu vurgulandı.

Haçlı işgalci terörist Amerika, Afganistan’dan çekilebilmek için Taliban’la pazarlık masasına oturmak zorunda kalırken, AKP iktidarı, Afganistan’da Haçlı NATO saflarında Amerika’ya destek olmaya devam ediyor.

Kaynak: Islah haber

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et