NORVEÇ’TE KUR’AN’A SALDIRAN ALÇAĞA, AKINCILARDAN FİİLÎ MÜDAHALE GELDİ
Norveç’in “İslâmlaştırılması”na karşı olan birgrubun lideri, 19.11.2019 tarihinde Kristiansand kentinde düzenlenen birgösteri sırasında Kur’an’ı Kerim’i yakma cüretini göstermeye teşebbüs ederek,dini, imânı, Allah’ı, İslâm’ı, Peygamber Efendimizi hedef alan eylem karşısındaimân öfkesi taşıyan müslüman gençler hadsiz kâfire müdahale etti.
Görüntüler’den anlaşıldığına göre, Norveçpolisi çatışmaları durdurmak için araya giriyor.
“Norveç’in İslamlâştırmasını Durdur”(SIAN) adlı grubun lideri Lars Thorsen’in düzenlediği gösteri yasal olarakonaylansa da “Müslümanların kutsal kitabının yakılmamasına” dairaldığı polis emrine rağmen cüret ettiği alçaklığa mukabil, “gerekenigerektiği yerde yapmak” şuuruna sahip akıncı müslüman gençler, derhalgerekeni yerine getirerek hem Avrupa müslümanlarının yüzünü güldürdü hem de hertürlü İslâm karşıtı eyleme nasıl cevap verileceğini ihtar etmiş oldular.
Norveç basınına göre hem bu alçak cüretigösteren Thorsen adlı pislik ve ona müdahale eden müslüman gençler gözaltına alındı.
Ülkede ki Müslüman liderler, Kur’an’ı yakmayayeltenen ve İslâm’a sözlü saldırıda bulunan SIAN grubu aleyhinde, nefret suçu işlendiğine istinaden hukukimücadele planladıklarını açıkladılar.
Lars Thorsen adlı kuduz İslâm düşmanı bu türeylemleri ile tanınan birisi. Kısa bir süre önce Oslo’da yine Müslümanlarıhedef alan alçak iftiraları havi broşürler dağıtmış ve bu suçuna istinaden de30 günlük hapis cezası almıştı.
Umarız Norveç’teki Akıncılar’dan daha güzelhaberler alırız.
Adımlar Avrupa