İSRAİL PANİKLEDİ

Yahudi terör örgütü İsrail’de işgâlci Yahudilerin Batı Şeria’da gerçekleştirdiği saldırılar karşısında Filistinlerin silâhlanarak bu saldırılara cevap verme aşmasına geçmekte olduğunu, bunun da işgâlci Yahudilere karşı savaşta yeni bir evreye işaret ettiğini belirtmiştik.

İşgâlci çıfıtların saldırılarının Filistin’lileri bizzat silâhlanarak mücadeleye çekecek olması, terör yapılanması İsrail’i panikletti.

Bu saldırlar olurken sessiz kalan ve Filistinlilerin tepkisini ölçen terörist İsrail ordusu, tepkinin kendileri için hiç de iyi olmayacağını görünce, Filistinlileri hedef alan saldırlara “milliyetçi terörizm” diyerek buna karşı mücadele edeceklerini ilân etti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet(Şabak) Başkanı Ronan Bar ve İsrail Polis Şefi Kobi Şabtai, ortak yazılı açıklama yaptı.

İsrail ordusu tarafından aktarılan açıklamada, Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yaşayan İsrailli yerleşimcilerin bölgedeki Filistin beldelerine düzenlediği ve onlarca ev ve aracı ateşe verdiği organize saldırılar, “milliyetçi terörizm” olarak nitelendirildi.

Açıklamada, “Son günlerde İsrail vatandaşları tarafından Yahudiye ve Samiriye (Batı Şeria) topraklarında masum Filistinlilere yönelik şiddetli saldırılar gerçekleştirildi. Bu saldırılar her türlü ahlaki değerlere ve Yahudi değerlerine karşıdır ve her yönüyle milliyetçi terörizmdir. Bunlarla mücadele etmek zorundayız” ifadelerine yer verildi.

İsrailli güvenlik güçlerinin “bu isyancılara karşı mücadele edeceği” ileri sürülen açıklamada, yerleşimci şiddetine karşı tutuklamaların genişletileceğine yer verildi.

İsrail ordusunun korumasındaki yerleşimci Yahudiler, çarşamba gününden bu yana Batı Şeria’nın Ramallah ve Nablus yakınlarındaki Filistin beldelerine karşı organize saldırılara girişmiş, Filistinlilere ait onlarca ev ve aracı ateşe vermişti.

Silâhlı yerleşimci Yahudilerin Turmusaya beldesindeki Filistinlilere saldırması sonucu 1 Filistinli hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmıştı.

İsrail güvenlik güçlerinin günlerdir süren saldırılara engel olmaması dikkati çekmişti.

Mahmut Abbas yönetimi de yerleşimci Yahudilerin saldırılarını kınamıştı.

Yahudilerin bu saldırıları karşısında Filistin halkı ise kendisi silâhlanarak Yahudilere cevap vermeye başlamış, birkaç Yahudi’yi öldürmüşler, kendilerini koruyamayan Mahmut Abbas yönetimine de, “madem bizi koruyamıyorsunuz, o zaman bizi korumak için elinizde tuttuğunuz silâhları bari bize verin, biz kendimizi koruyalım!” diyerek taleplerini dile getirmişlerdi.

İşte, İsrail’in yukarıdaki açıklaması Filistin halkının bu tepkisinden sonra geldi. Silâhların Mahmut Abbas yönetiminin kontrolünden çıkarak halk tabanına yayılmasıyla meselenin bir halk direnişine, halk mücadelesine dönüşmesi eğilimi terörist İsrail yönetiminin gözünü korkutan gelişme oldu.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: