İşte AKP Rejimi’nin “Adaleti”

İşte AKP Rejimi’nin “Adaleti”

TAYYİP’İN POLİSLERİ AVUKATLARA SALDIRDI

Soma faciasını araştırmak üzere bölgeye hareket eden Devrimci avukatlar gurubu, Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı, “destan yazan” Tayyip Erdoğan’ın polisleri tarafından, coplarla dövülerek, kolları kırılarak, yüzüne gözüne biber gazı sıkılarak ve TOMAlardan tazyikli suyla ıslatılarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasındaÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozaağaçlı ve Efkan Bolaç’ın da olduğu öğrenildi. ÇHD’li 7 avukat polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

ÇHD avukatların dışında bazı Eğitim Sen üyelerinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Eğitim Sen binasındaki toplantıdan çıkanlara sivil polislerin kimlik sorması üzerine avukatlar ve öğretmenler kimlik göstermeyeceklerini söyledi. Polisler bunun üzerine saldırdı ve gözaltı işlemi yapmaya başladı. Olay yerinden gönderilen fotolarda, Selçuk Kozağaçlı ve arkadaşlarının çok feci bir şekilde dövüldüğü görülüyor.

Gözaltına alınan avukatlara ters plastik kelepçe takıldı. Avukatlar spor salonuna getirildi ve polis salon etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Gözaltındaki avukatlar sağlık kuruluşuna götürülmeyip, spor salonuna doktor getirildi.

 

ÇHD’li avukatlar dün Soma faciasındaki sorumluların cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı.

EFKAN BOLAÇ: “KORKULU RÜYANIZ OLACAĞIZ”

Gözaltında olan isimleri ve yaşananları Twitter’dan duyuran Bolaç şunları yazdı: “Av. Selçuk kozağaçlı, Av. Efkan Bolaç, Av. Mürsel ünder, Av. Dinçer Çalım, Av. Fatma Demirer, Av. Günay Dağ gözaltında, katiller dışarıda. İnsanların hiçbir ihtiyacı giderilmiyor. Avukatlar ters kelepçeye gözaltına alınmış durumdalar. Siz bizi yıldıracağınızı mı düşünüyorsunuz? Madencilerin katilleri bulununcaya kadar korkulu rüyanız olacağız.

O madencilerin ruhlarını huzura erdirmek için adalet mücadelemiz sürecek. Biz var oldukça katiller rahat edemeyecek … Ellerimiz yakanızda
Pinochet diktatördü salonlara insanları doldurup öldürüyordu. Bizim uzun salonlara insanları dolduruyor ama öldürmüyor. Diktatör olamaz!!!
Gözaltındayız. ancak telefonlarımız üzerimizde. Avukat olduğumuzu ve gözaltına alamayacaklarını söyledik.Tekme tokat aldılar.
Av. Selçuk Kozağaçlı’nın kolu kırılmış olabilir, Av. Mürsel Ünder’in burnuna yumruk attılar. Hastaneye götürmüyorlar.”

500 işçiyi madene gömen şirket Soma Holding sahiplerine bir şey yapamayan, 4 gün geçtiği hâlde tutuklamayan hükümet, adalet savaşçısı avukatları işkenceyle durdurabiliyor!

selçuk kozağaçlı-5

selçuk kozağaçlı 2

selçuk kozağaçlı 2

selçuk kozağaçlı

Bn1bRxsCMAAMQdm

Bn1ZBQMCUAA1DVv

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et