28 ŞUBAT SALDIRISI NE ZAMAN SON BULACAK?

28 ŞUBAT SALDIRISI NE ZAMAN SON BULACAK?

Hilâl TV’de Bahadır Kurbanoğlu’nun sunduğu Sözü Esirgemeden adlı programda İnsan Hakları ve Adalet Hareketi (İHAK) Başkanı Av. Cihat GÖKDEMİR, Ethem KÖYLÜ’nün Kardeşi Mustafa KÖYLÜ ve Kamil AŞKIN’ın Annesi Kıymet AŞKIN’ın katılımıyla, “28 Şubat Mahkûmları için özel Özel Program” yapıldı…

Program’da cezaevinde esir tutulan gönüldaşlarımızın serbest bırakılması konusunda yapılması gerekenler üzerinde katılımcıların duygu ve düşüncelerine başvurulurken, devletin en üst seviyesindeki Cumhurbaşkanı’nın cezaevlerindeki mahkûmların durumlarından haberdar olduğu belirtildi. Bugün artık cezaevindekilerin serbest bırakılması önünde hiçbir mani kalmadığı, yapılması gerekenin bir tek imza atmaktan ibaret olduğunun altı çizildi.

Bunun yanında, cezaevindeki gönüldaşlarla ilgili hukukî bir düzenleme yapıldığında, bundan diğer suçlardan cezaevinde yatmakta olanların da faydalanacağı kaygısıyla böyle bir düzenlemeye gidilmekten imtina edildiği ifade edildi.

Diğer yandan Mustafa Köylü, OHAL şartlarında cezaevindekilerin durumunun daha da kötüleştiğini belirterek mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtirken, Kıymet Aşkın teyzemiz ise artık bu zulmün bir ân önce son bulması gerektiğini belirtti.



Adımlar HABER

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et