SİYASET SİYASETTİR, İKTİSAT İKTİSATTIR, SAVAŞ DA SAVAŞTIR

SİYASET SİYASETTİR, İKTİSAT İKTİSATTIR, SAVAŞ DA SAVAŞTIR

ADIMLAR Dergisi olarak, “sosyal medya gerçekliği” içerisinde ifâde edilen bir takım hakikatleri, kaybolup gitmesine izin vermemek adına, internet sitemizde yayınlayacağız.

Okunmaya değer gördüğümüz müsbet yazı ve yorumları, tek veya birçok değerlendirmeleri paylaşarak,  yazarlarının “sosyal medya”daki ismiyle dikkatlerinize sunuyoruz.

Bu çerçevede, sayın Ali Eyvaz’ın, Paris Saldırısı sonrasında yaptığı değerlendirmesi…

ADIMLAR Dergisi

 

 

Ali EYVAZ:

Paris saldırısının ardından yine İlahiyatçı tayfası “İslam ve müslümanlar olarak kendimizle yüzleşmeliyiz” kampanyası başlattı. Hele de böylesi durumlarda müstehabını dahi tartışmaya açan, en hafif tabirle namussuzdur.

IŞİD’le arama mesafe koyacağım diye tutup bütün müktesebatını gavur kem gözlerin önünde mezata çıkartıp, buyrun efendiler siz bize buradan bir din yapıverin, diyorlar. Halbuki niye üstüne alınıyorsun be adam, IŞİD’in sahibi sen misin, mevzunun dinle, mezheple ne ilgisi var. Vardır diyenlerin zaten topu şerefsiz ve bu savaşı, üstelik adını da yeni Haçlı Seferi koyup başlatmış kişiler.

Evvela siyaset siyasettir, iktisat iktisattır, savaş da savaştır; bunların ne sebebi dindir, ne de sonucu. Her sıkıştığında inançlarını ve kültürünü pazarlık masasına koyarak ne bu savaşı engelleyebilirsin ne de derinin rengine bakmadan kendini Batı saflarına yazdırabilirsin. Çözümleyemiyorsan bari sessiz kal, yerinden çıkma ilahiyatçı kardeş.

Kaynak: https://www.facebook.com/ali.eyvaz.5?fref=ts

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: