AKP SAYESİNDE, İNSANLIĞIN İYİLİĞİNİ YAHUDİLERDEN ÖĞRENECEĞİZ
Alâaddin Bâki AYTEMİZ
AKP bir forum tertip etmiş, adını da “21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu” koymuş.
Ben Mehmet Perinçek’in yazısını okuyunca haberim oldu. Perinçek, siyasete yeni açılım getirme iddiasındaki foruma Çin, Rusya, İran gibi ülkelerden uzmanların davet edilmemesini eleştirmiş. Haksız da sayılmaz. Siyasete yeni açılım Doğu’dan geliyor. O zaman Doğu’nun konuşmacıları, uzmanları nerede? Amerika’nın yok saydıklarını bizimkiler de yok sayarak yeni politikaları konuşacaklar, ne kadar da hoş değil mi?
Neyse, bir de ben bakayım dedim, kimler çağrılmış, ne konuşacaklarmış diye…
O da ne?
Dalga geçmiyorlar ya…
“Round Table: İnsanlığın İyiliği İçin Öneriler” başlığı altında “Amir Oren, Haaretz Gazetesi” diye bir kayıt.
İnsanlığın iyiliği için bize İsrail’in Haaretz gazetesinden bir Yahudi mi önerilerde bulunacak yani?

İsrail’le arayı düzeltmeye çalışan AKP işin suyunu çıkartmak az gelir, resmen müslüman Anadolu’nun ruh köküne küfrediyor diyebiliriz. Kendisi terörist İsrail’e yanaştığı yetmezmiş gibi bir de oradan birini getirip bize insanlığın iyiliği için akıl verdirtecek, öyle mi?
Oren?
Oren, ören… Bu eşekçi Enver’in hısmı olmasın sakın…
Değil tabi, bir benzerlik ama insanın aklına gelmiyor da değil.
Kimmiş bu Oren?
Yazar, yayıncı ve belgesel film yapımcısı Amir Oren, 40 yıllık savunma ve siyaset köşe yazarlığının yanı sıra İsrail’in en çok okunan haber sitesi Walla News için askeri ilişkiler, istihbarat ve dış politika konularını ele alıyor. Haaretz gazetesinde yazıyor.
“Davar” (*) gazetesinin eski Washington Büro Şefi ve Birleşmiş Milletler Muhabiri olan Oren, sayısız NATO etkinliğinde yer aldı ve Altıncı Filo, SOCOM, ABD Ordusu Özel Kuvvetleri birimleri ve 82. Hava İndirme Tümeni’nden haberler yaptı.
George Washington Üniversitesi’nde okudu ve DC’deki İsrail Büyükelçiliği için Kongre İrtibat Elemanı olarak görev yaparken, Tel Aviv Üniversitesi Rosenfeld Gazetecilikte Mükemmellik Ödülü aldı.
Yani adam sadece bir gazeteci değil, terör örgütü İsrail için de çalışmış bir terör örgütü üyesi.
(*) Davar diye gazete mi olur, bilmiyorum. Çeviriyi google yaptı, ben onun yalancısıyım.