BAKAN FİDAN SAMİMİ Mİ?

Bakan Fidan: 3. tarafların kendi çatışmalarını bu coğrafyaya taşımasını istemiyoruz

Dışişleri Bakanı Fidan “Biz bölge ülkeleri olarak üçüncü tarafların kendi çatışmalarını bu coğrafyaya taşımasını istemiyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani ile ortak basın toplantısında konuştu. Fidan, “Netahyahu’nun iktidarda kalabilmek için bölgemizi bir savaşa sürüklemeye çalıştığı aşikârdır” diye konuştu.

Sayın Fidan samimi iseniz, NATO’dan çıkın. Üçüncü taraflar, Türkiye’nin içinde olduğu bu paktlardan cesaret alarak bölgeye müdahale etmeye cesaret ve imkân buluyorlar. Platform Başkanımız Sayın Ali Osman Zor, son röportajında bu meselelere de değinmiş ve, Türkiye’nin meselelerini üçüncü tarafları katarak değil, doğrudan muhataplarıyla konuşarak çözmesi gerektiğini ifade etmişti. Türkiye’nin NATO’da oluşu NATO üslerine ev sahipliği yapması, bölgede Türkiye’nin dış güçlerin maşası görüntüsü vermesine sebep oluyor.

Şehid Kumandan Mirzabeyoğlu: “Amerika’nın burada ne işi var!” diyerek, Amerika’nın varlığına yardım ve yataklık etmekteki mesuliyete de işaret etmişti.

Türkiye’nin tarihî misyonu bölgeye liderlik olduğuna göre ve Sayın Fidan da bölge ülkeleri olarak üçüncü tarafların çatışmalarını bölgeye taşımalarından rahatsızlığını dile getirdiğine göre, yapılması gereken, tarihî liderlik misyonuna uygun davranarak bölgeye liderlik edecek şekilde öncelikle Türkiye’nin NATO’dan çıkması gerektiğidir.

Görüyoruz ki doğruların sıkleti altında ezilmeler başladı. Ezilmekten kurtulmanın yolu lafla doğrularla zıtlaşmadığını vehmettirmek değil, doğrularla uzlaşmak ve gereğini yapmaktır. Doğrular hükmünü hakim kılacaktır. Oyalanarak ve zıtlaşarak, mış gibi yapılarak geçirilen her dakika ise yine Sayın Zor’un ifade ettiği üzere maliyeti artıracaktır. Bu maliyeti millet ödediği gibi, bu maliyetin artıyor olmasındaki mesuliyetin bedelini da kendiler ödeyecek elbette.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et