ÇEÇENİSTAN’DA MÜCAHİDLER YENİDEN CEVHERKALE’DE

ÇEÇENİSTAN’DA MÜCAHİDLER YENİDEN CEVHERKALE’DE

Dün gece itibariyle 400 Çeçen mücahid, Rus yanlısı Kadirov’un övünerek, “Burası Moskova kadar güvenli, onlar buraya gelemez!” dediği Çeçenistan’ın Başkenti Grozni’ye birçok noktadan girerek, asker ve polis güçlerine karşı taarruza geçtiler.

Mücahidlerin bu beklenmedik şok baskını karşısında şaşıran Kadirovcu güçler, mücahidler karşısında büyük kayıplar verdiklerini kabul etmek zorunda kaldılar.

Çatışmalar devam ederken, Moskova’da bir konuşma yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, Çeçen güvenlik güçlerinin “dış destekli ‘isyancılarla’ baş edebilecek kapasitede olduğunu” ileri sürdü.

Baskının ardından açıklama yapan Ramazan Kadirov, direnişçilerin “başka bir bölgeden gelmiş olabileceğini çünkü Çeçenistan’da böyle bir eylemin altından kalkabilecek yasadışı bir örgüt kalmadığını” öne sürdü.

“KAFKAS EMİRLİĞİ” ÜSTLENDİ
Baskını “Kafkas Emirliği” üstlendi. Kafkas Emirliği” internette yayımladığı bildiride, “Grozni şehrine bizim mücahit birliği girdi. Amacımız rejimden intikam almak. Operasyona ‘Şehit’ adı verildi. Gece eylemini başlatma emrini ise cephe komutanı Aslan Butukayev (Emir Hamzat) verdi. Şehre giren grup Kadirov’un söylediğinin tersine can kaybı vermedi. Operasyon sırasında çok sayıda mühimmat ele geçirdik. Bize karşı koymaya gelen bir askeri konvoyu da imha ettik” denildi.

Operasyonun,  mücahidlerin kendilerini değil de ailelerini hedef alan Kadirov kuvvetlerini cezalandırmak amaçlı olduğu ve Kadirov kuvvetlerinin en az 80 kayıp verdiği açıklandı.

Başkentteki Merkez Bankasını ele geçiren direnişçiler, bundan sonra Kadirov’un devlet televizyon binasına da girmeyi başardılar.

Direnişçiler, baskın esnasında çektikleri videoda, “Kalabalık bir grup mücahidle saldırıyı başlattık. Bu Kadirovcu çetelerin Müslüman kadınlara yönelik saldırılarına bir misillemedir. Kadirov bundan sonra rahat uyuyamayacağını görecektir. Bizler Kafkasya Emirliği Çeçenistan Vilayetine bağlı savaşçılarız. Emirimiz Komutan Hamzat’tır. Bu eylemimizi Kafkas Emiri Ali Ebu Muhammed’in talimatıyla gerçekleştirdik. Çok sayıda mühimmata el koyduk. Ganimetleri taşıyamıyoruz. Rus işbirlikçileri korkularından deliklerine saklandılar. Şimdi Putin’e kendilerini kurtarmaları için yalvarıyorlar.” şeklinde konuştukları belirtiliyor.

KIZ KARDEŞLERİMİZE YAPTIKLARI ZULÜMLERE BİR CEZADIR”

Grozni’ye giren ve devam eden operasyonda konuşan bir mücahid, çektiği videoda, “Bizler, Kafkasya Emirliği-Çeçenya Vilayeti mücahidleriyiz. Cevherkale (eski Grozni)’ye Emir Hamzat’ın talimatıyla girdik. Şu an çatışmalar devam ediyor. Yine bizler, İmarat Kavkaz Emiri Ali Ebu Muhammed’e beyatlıyız.

Şehir merkezine çok sayıda mücahid girmiş bulunmaktadır. Bu eylem, mürtedlerin kadınlara, kız kardeşlerimize yaptıkları zulümlere bir cezadır. Bu intikam eylemi, istişhadi eylemdir ve bizler, ölene kadar burada savaşacağız.

Şu an bazı sonuçlar vardır. Allah, pek çok kâfiri bizim elimizle yok etti. Yine çok sayıda araç ve askeri teçhizatı ganimet aldık. Hepsini taşıma imkânımız yok fakat Allah bize yardım ediyor. Bizler, şehrin pek çok yerine yayılmış vaziyetteyiz, çatışmalar devam ediyor. Ve şu ana kadar bizden kimse yaralanmadı ancak onlardan çok sayıda ölü var.

Allah (c. c.), Kuran’da diyor ki; “Onlarla savaşın ki Allah sizin elinizle onlara azap etsin. Onları rezil etsin…”

Allah (c. c.), tüm günahları affeder. Biz bunu görüyoruz. İşte durum! İşte bizim hayatımız! Allah-u Ekber!” dedi.
KENDİNİZİ DEŞİFRE ETMEYİN EVLERİNİZDE KALIN
Diğer yandan, Kafkasya Emirliğine bağlı direnişçiler, kendilerine katılmak için Grozni’de silahlanan gençlere evlerinden çıkmayarak beklemeleri talimatını verdi.

Çeçen gençlere gönderilen ses kaydında Emir Hamzat adına konuşan direnişçi; “Kardeşlerimize sesleniyorum. Lütfen evlerinizden çıkmayın. Mücahid sayımız yeterli. Bu savaş daha uzun sürecek. Kendinizi deşifre etmeyin” diye konuştu.

ARABALARLA POLİS KIYAFETİ GİYMİŞ OLARAK GELDİLER

Kafkasya Emirliği’ne bağlı mücahidler, Çeçenya’nın başkenti Caharkale(Grozni)’ye çok sayıda araçla girerken, düşmanı yanıltmak için üzerlerinde polis üniforması olduğu belirtiliyor.

ADIMLAR

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et