KONFERANS: YAŞAYAN NECİP FAZIL, SALİH MİRZABEYOĞLU

KONFERANS: YAŞAYAN NECİP FAZIL, SALİH MİRZABEYOĞLU

ADIMLAR Fikir-Kültür-Siyaset Platformu, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun Üstadı Büyük Doğu Mimarı Necip Fazıl Kısakürek’in vefat yıldönümü vesilesiyle Maraş’ta bir konferans tertip ediyor.

Konferansın konuşmacısı, yazarlarımızdan Hakan YAMAN

İçerisinde yaşadığımız İBDA Zamanı içerisinde, Büyük Doğu’nun ve Mimarı’nın ancak İBDA ve Mimarı Sayın Salih MİRZABEYOĞLU üzerinden değerlendirilmesi gerektiğine inananlar olarak, Necip Fazıl KISAKÜREK’in bu başlık etrafında konuşulmasını zorunlu buluyoruz.

Üstad Necip Fazıl’ın Anadolu çapında bu denli gündemde olması, Büyük Doğu’nun İBDA’da yaşadığını gösterdiği gibi, İBDA Mihrakı’ndan koparılarak yapılacak değerlendirmelerin de keleşliğini gösterir niteliktedir. Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun 1975’ten beri verdiği mücâdelesi Üstad Necip Fazıl’ı “şairlerden bir şair” ve İdeolocya Örgüsü’nü “kitaplardan bir kitap” olarak anmanın önündeki biricik engeldir. Sayın Salih MİRZABEYOĞLU’nun “Nasıl Birlik” Konferansında ifâde ettiği üzere:

“Üstadın vefatı dolayısiyle, onun yüceliğinden, ne büyük şair olduğundan falan bahsedecekler… Açıkça ifade edeyim: Eğer biz olmasaydık, “milli kültür” tekerlemesi içinde onu, birtakım şairler arasına, şairlerden bir şair olarak oturtturacaklardı. Mütefekkirler sırasında(!), mütefekkirlerden bir mütefekkir olarak rafa yerleştirme niyetleri gibi…”

Bu çerçevede ADIMLAR Platformu’nun söz konusu konferansı tertip ederken esas aldığı hüküm açık ve nettir:

BÜYÜK DOĞU’NUN MURADI VE MAKSADI, ONUN ANCAK İBDA BUUDUNUN GÖRÜNÜŞÜNDEN TAHKİK EDİLEBİLİR.” (İbda Diyalektiği, Salih Mirzabeyoğlu, İBDA Yayınları, Shf: 54)

*

ADIMLAR Dergisi Maraş Temsilciliği’nin tertip edeceği konferans 21 Mayıs 2016 Cumartesi günü, saat 20:00’da gerçekleşecektir.

Yazarlarımızdan Hakan YAMAN’ın konuşmacısı olduğu konferansta, ADIMLAR Platformu Sözcüsü Cem TÜRKBİNER de bir açılış konuşması yapacaktır.

Üstad’a ve mânâsına saldırıların arttığı bir dönemde, BERAT Kandili’nde gerçekleştirilecek olan konferansımıza bütün gönüldaşlarımız, dostlarımız ve halkımız davetlidir.

ADIMLAR Fikir-Kültür-Siyaset Platformu

 

KONFERANS:

YAŞAYAN NECİP FAZIL, SALİH MİRZABEYOĞLU

KONUŞMACI: Hakan YAMAN

La VİLLE OTEL KONFERANS-TOPLANTI SALONU

TARİH: 21 Mayıs 2016 – Cumartesi

SAAT: 20:00

İRTİBAT: ADIMLAR Maraş Temsilciliği

ADRES: İsmetpaşa Mh. Dedezâde Cd. No: 13/1 (Devâ Kent Hastahanesi üstü) MARAŞ

TEL: 0535 436 85 75

afis haber

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et