“BEKAMIZ İÇİN UÇAK DA TANK DA YAPACAĞIZ!” DİYEN SAYIN AKAR, YA FİKİR NE OLACAK? YA TELEGRAM SİLÂHI?

Alâaddin Bâki AYTEMİZ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ‘Gençlerle Tarihin İzinde’ programı çerçevesinde Edirne Balkan Tarihi Müzesi’nde gençlerle bir araya geldi.

Katıldığı programda savunma ve güvenlik konularında değerlendirmelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın ifadelerinden öne çıkanlar şu şekilde.

“Yerli ve millî savunma sanayide cin şişeden çıktı. Eskiden parasını verip alamadığımız şeyleri şimdi biz üretiyoruz” diye konuştu.

Yerli ve millî olarak tüm hafif silahları, helikopterleri, obüsleri, İHA/SİHA/TİHA’ları gemileri yaptıklarını vurgulayan Akar, “Bunları dost ve kardeş ülkelere ihraç da ediyoruz. Bu noktaya geldik. Bu seviyeyi daha da ileri götürmemiz gerekiyor. Geriye ne kaldı, Uçak kaldı, tank kaldı. Uçak da tank da yapacağız. Çok şükür bunun için işçimiz de altyapımız da mühendisimiz de var. Bir tarafta vakıf şirketleri, üniversiteler diğer tarafta özel şirketler, kamu bunlar tek yumruk olarak çalışıyor. Ülkemizin güvenliği, bekası, refahı bakımından ordumuzun olmazsa olmazlarını yerli ve milli olarak karşılamak zorundayız. Bu bir lüks veya tercih değil bir zorunluluk. Geleceğimiz, bekamız bakımından bunu yapmak zorundayız, inşallah bunu da yapacağız” ifadelerini kullandı.

Yapılanları mühimsemiyor değiliz ama biliyoruz ki bütün bu yapılanlar bizim maddemizin bekasını sağlar. Fikir olmayınca da maddemiz yerinde kalsa da ruhumuz düşmanın istilasına uğrar ve maddede karşı koyduğumuz düşmana benzeriz ve esas o zaman savaşı kaybetmiş oluruz.

Tanzimat’tan beri Türkiye’de yapılanlar hep bu cins, fikirsiz madde terakkilerinde kurtuluşu aramaktan öteye geçmeyen yarım oluşlar…

Silâh, fikrin emrinde olmadıkça, yumruk, ruha tabi olmadıkça, bütün bu yapılanların son tahlilde kendi kendini gayeleştirecek bir tarafı olduğunu biliyoruz ve tecrübe olarak da yaşadık bunları zaten.

Teknoloji, yani “yapma varlık” ki, en ileri derecesi fikirde “sistem” kurmakla tecellî eder. Bütün diğer mevzular da bu “sistem”e bağlı alt şubeler olarak yerini alır. Meseleler “sistem” bütünü içinde ele alınmıyorsa, her mesele kendini merkezîleştirip, idealize etmek ister ki ortada hiçbirşey kalmaz. Dâvâ, sistem bütünü içinde her meseleye, her mevzuya hak ettiği yeri gösterebilmede.

Fikirsizlik dedik ya, şimdi bu yaptık yapacağız filân derken, Telegram silâhı hakkında ne düşünüyor meselâ Sayın Akar? Telegram’la liderler teslim alınırken ve bir lideri teslim almak demek bütün bir ülkeyi teslim almak demek olduğuna göre, uçak, tank-top ne ifâde eder ki?

Sayın Akar, Millî Savunma Bakanı olarak Telegram silâhından haberiniz var mı yok mu? Hani şu Kumandan Mirzabeyoğlu’nun yıllarca, “bana bununla işkence ediyorlar” dediği ve en sonunda canına kasteden silâh?

Sizlerin bu silâh karşısındaki pozisyonunuz nedir ve Kumandan Mirzabeyoğlu cinayeti işlenirken ne yapmaktaydınız?

Siz ne söylerseniz söyleyin, bizim aklımıza gelecek olan ve gelen bu meseledir. Telegram mevzuunu yerli ve millî bir dava olarak hâlletmedikten sonra, buna yanaşmadıktan sonra, yerli ve millî edebiyatı havada kalmaya mahkûmdur.

Kumandan Mirzabeyoğlu cinayetini aydınlatma vebali boynunuzda dururken yerli ve millîlik iddialarınız hoş sözlerden ibaret kalır. Hakikati örtmenin, perdelemenin paravanı… Milletin hoşuna gitmek ve oy almak uğruna yapılan hamaset…

Ortada TELEGRAM adlı dehşet bir silâh varken, onun yanında tank, top, uçak ne ki? Geçmiş dönemin teknolojileri… Sonra da ruh olmadan madde imarının bu geçmiş zaman teknolojisiyle övünmek… Siz hani Büyük Doğucuydunuz, Büyük Doğu’yu kuruyordunuz? Üstad, ruh olmadan madde imarına kalkışmanın yaşatıcı değil de öldürücü olacağını söyler, görmediniz mi, öğrenmediniz mi?

Üstad’ımızın bu keskin ve kati ihtarlarına istinaden, beka konusunda samimiyseniz, önce fikir meselesine el atın. O fikri taşıyan remz şahsiyet Kumandan Mirzabeyoğlu’na düzenlenen suikasti aydınlatın. Zira Kumandan Mirzabeyoğlu herhangi bir fert olarak değil, doğrudan bu milletin bekasını sağlayacak fikri taşıyıcılığından dolayı, milletin bekasını istemeyenlerce katledildi. Milletin bekasının sağlanması, tanktan toptan önce bu cinayetin aydınlatılmasına bağlı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et