FRANSA’DA BIÇAKLI SALDIRI

Doğu Fransa’nın Annecy şehrinde bir parkta gerçekleşen bıçaklı saldırıda, aralarında küçük çocukların da olduğu çok sayıda insan ölümcül derecede ağır yaralandı.

Büyük şok yaşayan Fransa’da durum çok gergin. Yaralanan dört kişiden ikisi küçük çocuk ve bir yetişkin ölümcül tehlike altında. Yaşları yaklaşık 3 olan diğer iki çocuk hafif şekilde yaralandı.

Saldırı, Annecy Gölü kıyısındaki bir parkta, bir oyun alanının yakınında meydana geldi ve fail olduğu iddia edilen kişi tutuklandı.

Fransız basını, saldırganın 2013’ten beri İsveç’te sığınma statüsüne sahip olan ve yasal olarak Fransa’ya seyahat eden Suriyeli bir sığınmacı olduğunu bildirdi.

Fransız günlük gazetesi “Le Monde”, soruşturmaya yakın bir kişiye dayandırdığı haberinde, failin geçen yıl Kasım ayında Fransa’ya sığınma başvurusunda bulunduğunu ancak başvurusunun reddedildiğini bildirdi. Fransa’da daimi ikametgahı olmayan, ayrıca bu suçundan önce iki kez İngilizce olarak “İsa Mesih adına” dediği ve haçlı bir kolye taktığı söyleniyor.

FRANSIZ POLİTİKACILAR ŞOKTA

Fransız Parlamentosu bir dakikalık saygı duruşunda bulunurken, Başbakan Elisabeth Borne günün ilerleyen saatlerinde Annecy’ye gitti.

İddia edilen failin saiki hakkında çok az şey biliniyor. Cumhuriyet savcılığından alınan ilk bilgilere göre terör saiki yok. Fail cinayete teşebbüsten soruşturuluyor.

ADIMLAR Avrupa

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et