DİRENİŞ EKSENİ CEPHESİNDE BUGÜN (2 ARALIK)

2 Aralık itibariyle Direniş Ekseni güçleri Filistin ve Lübnan cephelerinde İsrail hedeflerini vurmaya devam etti.

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Tugayları, sabahın erken saatlerinden bu yana Şeyh Rıdvan mahallesini işgal eden İsrail kuvvetleriyle ve Gazze’nin kuzeybatı ve güneyindeki ön hatlarda şiddetli çatışmalara girdi.

Kudüs Tugayları, Kissufim yerleşimini ve Kissufim ormanındaki İsrail ordu mevzilerini havan toplarıyla bombaladı. Asdud, Eşkol, Sderot’u ise günün farklı saatlerinde birkaç defa füzelerle vurdu.

Karadan saldıran İsrail güçleriyle de çatışmalara giren Kudüs Tugayları, ‘Sakib’ patlayıcısıyla bir tankı imha etti, Şeyh Rıdvan mahallesinde iki aracı tandem roketleriyle vurdu ve İsrail’e ait bir Merkava tankını imha etti.

Hamas’ın askeri kanadı olan Şehit İzzettin el-Kassam Tugayları, 3 Zuvari kamikaze İHA’sıyla merkez bölgenin kuzeyindeki İsrail araçlarının topluluğunu vurdu.

El Kassam Tugayları işgal altındaki Maghin’in doğusundaki İsrail mevzilerini, Kissufim bölgesini, Nirim kibutzunu, Ayn Salis’i ve Askalan’ı füzelerle vurdu.

114 mm’lik kısa menzilli ‘Racum’ füze sistemiyle İsrail kuvvetlerinin ‘Zakim’deki toplanma yerini vuran Kassam Tugayları, İsrail’e ait bir tankı ‘Şavaz’ cihazıyla vurdu ve birçok patlamaya neden oldu. ‘Yasin 105’ roketiyle başka bir tankın kulesini, ‘TBG’ roketiyle de çok sayıda İsrail askerinin bulunduğu evi vurdu.

Kassam Tugayları, Gazze’nin kuzeybatısındaki Tavam bölgesindeki bir binada konuşlanmış İsrail piyade kuvvetini pusuya düşürdü ve onları anti-personel patlayıcılar, güçlendirilmiş mermiler ve ağır makineli tüfeklerle vurdu.

Merkez bölgenin doğusundaki Cuhr ed-Dik bölgesinde ‘el-Yasin-105’ roketiyle İsrail ordusuna ait bir D9 buldozerini vuran Kassam Tugayları, Beyt Hanun’un doğusundaki bir binada bulunan İsrail ordusu komuta ve keşif odasını 4 anti-personel roketle vurdu.

Kassam Tugayları, Kissufim sahasındaki İsrail birliğini 114 mm’lik kısa menzilli ‘Racum’ füzeleriyle, Gazze şehrinin kuzeyindeki iki zırhlı personel taşıyıcıyı da ‘el-Yasin 105’ roketleriyle vurdu.

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı olan Ulusal Direniş Tugayları’na bağlı Şehit Ömer el-Kasım güçleri, Kissufim askeri üssü ağır havan toplarıyla vurdu.

Şehit Ömer El Kasım güçlerine bağlı savaşçılar, Gazze Şeridi’nin kuzeybatısındaki Tavam mahallesi ile Gazze şehrinin kuzeyindeki Şeyh Radvan mahallesinde İsrail ordusu araçlarını ve Sofa askeri alanını havan toplarıyla vurdu.

El Fetih’in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları da işgal altındaki yerleşim yerlerini roketatarlarla vurdu.

Aksa Şehitleri Tugayları Gazze Şehri’ni işgal eden İsrail araçlarından oluşan bir topluluğu çok sayıda ağır kalibreli havan mermileriyle vurdu.

Mücahid Tugayları, Han Yunus’un doğusundaki El Karara kasabasının kuzeydoğusundaki bölgede İsrail askerleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Lübnan:

Lübnan cephesinde Hizbullah, bugün İsrail’e yönelik 11 operasyon gerçekleştirdi. Lübnan’daki Emel Hareketi de bugün İsrail askeri noktalarına yönelik operasyon yaptı.

Emel Hareketi, Şeba Çiftlikleri’ndeki Ramta, Ruveysat el-Alam ve Samaka bölgelerini vurdu.

Hizbullah’ın bugün gerçekleştirdiği operasyonlar:

Yerel saatle 11:00’de Hirbet Ma’ir sahasındaki İsrail topçu mevzilerini füzelerle vuran Hizbullah, yerel saatle 12:50’de Rahib bölgesini ve çevresini, saat 12:50’de de Biranit kışlasındaki 91’inci Tümen karargâhını vurdu.

Yerel saatle 13:40’ta işgal altındaki Şeba Çiftlikleri’ndeki Ruvysat el-Alam bölgesini, saat 14:35’te Cel el-Alam bölgesini, saat 15:00’te Birkat Rişa bölgesi çevresindeki İsrail askeri birliğini tam isabetle vurdu.

Hizbullah, yerel saatle 15:10’da Rahib bölgesini yeniden vurdu.

Saat 15:30’da İsrail’in Hula kasabasındaki bir evi bombalamasına ilk tepki olarak Doviv kışlasını vurdu. Yerel saatle 16:25’te Doviv kışlasında ikinci bir hedefi vuran Hizbullah, saat 16:25’te de el-Merj bölgesini tam isabetle vurdu.

Hizbullah, yerel saatle 16:25’te de Metula bölgesini vurdu.

Kaynak: YDH

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et