DİRENİŞ CEPHESİNDE DÜN (20 OCAK)

Irak İslami Direnişi Amerikan rejiminin işgali altındaki Ayn el-Esed üssüne 40 füze fırlattı.

Batı Şeria’daki Filistin Direniş grupları, Nablus, Balata, Cenin, Kalkilya ve Tulkarem’de İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve bölgedeki birçok kontrol noktasını patlayıcılarla vurdu.

Irak İslami Direnişi, dün Irak Diyala bölgesinde ABD’ye ait bir MQ-9 tipi insansız hava aracını uygun silahlarla vurdu. Bugün de Amerikan işgali altındaki Ay en-Esed üssünü 40 füzeyle vurdu.

Hamas’ın askeri kanadı olan Şehit İzzeddin el-Kassam Tugayları, el-Selam bölgesinde bir İsrail özel kuvvetini anti-personel patlayıcılarla vurdu ve Şulat bölgesinde de bir İsrail kuvvetini patlayıcılarla hedef aldı.

Şeyh Aclin bölgesinde bir İsrail askerini vuran Kassam Tugayları Tuffah bölgesinde de bir tünel girişindeki İsrail askerlerini patlayıcılarla havaya uçurdu.

Kassam Tugayları, Cibaliya’nın doğusunda İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi. Han Yunus’un kuzey ve güneyindeki İsrail askeri birliklerini ve Bureyc kampının kuzeydoğusundaki İsrail askerlerini ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Gazze’nin güneyinde bir İsrail askerini öldürdü.

El-Megazi ve Bureyc kamplarının ilerleme eksenlerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara giren Kudüs Tugayları, Han Yunus’un doğusunda ve güneyinde İsrail güçleriyle yakın mesafeden şiddetli çatışmalara girdi.

Kudüs Tugayları, Gazze’nin doğusundaki çatışma eksenlerinde çok sayıda İsrail askeri aracını yüksek etkili patlayıcılarla pusuya düşürerek, çok sayıda askeri ve aracı imha etti. Ayrıca Nuseyrat kampının kuzeyinde bir Merkava tankı imha etti

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, İsrail yerleşim yerlerini ve askeri mevzilerini füzelerle vurdu.

Mücahid Tugayları, Han Yunus’un doğusunda İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, İsrail’e yönelik 3 operasyon gerçekleştirdi.

Hizbullah, Honin Kalesi yakınlarındaki İsrail askerlerini füzelerle, Duhira’daki İsrail askeri toplantılarını ve Zarit Kışlasını uygun silahlarla vurdu.

Kaynak: YDH

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et