DİRENİŞ CEPHESİNDE DÜN (25 OCAK)

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Bab el-Mendeb ve Aden Körfezi bölgelerinde iki Amerikan ticari gemisine koruma sağlayan çok sayıda Amerikan destroyeri ve savaş gemisiyle çatıştı. Olayda birçok Balistik füze Amerikan savaş gemisini isabetlerle vurdu.

Batı Şeria’da İsrail güçleri ile Filistin Direniş grupları arasında Cenin ve Tubas’ta şiddetli çatışmalar yaşandı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Cibaliye’nin doğusundaki İsrail askerlerini ve araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

El-Fetih’in askeri kanadı olan Aksa Şehitleri Tugayları, Gazze sınırındaki İsrail noktalarını KN-103 tipi füzelerle bombaladı.

Han Yunus’un merkez ve batı eksenlerinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara giren ve 1 tankı, 1 zırhlı personel taşıyıcı aracı imha eden Aksa Tugayları, Han Yunus’ta Batı mezarlığının yakınlarındaki İsrail araçlarını ve askerlerini havan toplarıyla bombaladı.

Hamas’ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları, Han Yunus’un batısında İsrail askerlerinin saklandığı bubi tuzaklı bir evi havaya uçurdu ve en az 10 İsrail askeri öldürüldü. Ve 2 Merkava tankı imha etti.

Mücahid Tugayları, Han Yunus’un ilerleme eksenlerindeki İsrail askeri toplanmalarını ve mevzilerini kısa menzilli füzeler ve havan toplarıyla bombaladı.

Bureyc kampının doğusundaki İsrail askerlerinin toplanma mevzilerini füzelerle vuran Mücahid Tugayları, Han Yunus’ta bir İsrail helikopterini karadan havaya füze ile vurdu. Ayrıca İsrail yerleşim yeri Netiv Hasara’yı da füzelerle bombaladı.

Ulusal Direniş Tugayları’na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri, Refah’ın doğusundaki Karem Şalom bölgesinde konuşlanmış İsrail askeri araçlarını ağır kalibreli havan toplarıyla vurdu.

Nasır Hastanesi’nin güneyinde ve Han Yunus’un Batn el-Samin bölgesinde İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, Gazze sınırındaki İsrail yerleşim yerlerini füzelerle vurdu.

Han Yunus’un batı ve güney ilerleme eksenlerinde İsrail askerleri ve araçları ile şiddetli çatışmalara giren Kudüs Tugayları, Han Yunus’un batısındaki ve güneyindeki ilerleme eksenlerindeki İsrail araç ve askerlerini havan toplarıyla vurdu.

Kudüs Tugayları, Sudaniye bölgesindeki İsrail araç ve askerlerinin mevzilerini Bedir-1 füzeleriyle bombaladı. Ayrıca Beyt Hanun’un kuzeybatısındaki bir İsrail piyade tümenini 107 mm’lik güdümlü füzelerle vurdu. Ve Han Yunus’ta 1 Merkava tankı imha etti.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Şeba Çiftliklerindeki radar sahasını ve Cel el-Alam bölgesindeki İsrail mevzilerini füzelerle bombaladı.

Hizbullah, Kfar Blum yerleşim yerine yakın hava savunma sistemi ve Demir Kubbe platformlarından birini iki insansız hava aracıyla vurdu.

Kaynak: YDH

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et