DİRENİŞ CEPHESİNDE DÜN (31 OCAK)

Yemen Silahlı Kuvvetleri, ABD donanmasına ait USS Gravely adlı destroyeri deniz füzeleriyle hedef aldı.

Ulusal Direniş Tugayları’na bağlı Şehit Ömer el-Kasım Güçleri Gazze Şeridi’nde işgal bölgelerindeki İsrail güçlerini ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Han Yunus’ta İsrail ordusuyla şiddetli çatışmalara girdiklerini, zırhlı araçların bulunduğu noktaları da havan toplarıyla bombaladıklarını açıkladı.  

El-Aksa Şehitleri Tugayları, el-Halil’in doğusunda İsrail ordusuna ait bir araca silahlı saldırı düzenlediklerini duyurdu.

Mücahidin Tugayları Gazze’nin batısında İsrail askerlerinin mevzilenmesini havan toplarıyla hedefleyerek tam isabetle vurdu.

Kudüs Tugayları Han Yunus şehrinin doğu, güney ve batısındaki ilerleme ön hatlarında bulunan düşman asker ve araçlarına yönelik havan topları ve roketlerle (Bedir 1 ve 107) eş zamanlı bombalama operasyonları gerçekleştirdi.

Gazze Şeridi’nin orta bölgesinin kuzeybatısındaki ileri eksende bir binaya saklanan bir grup İsrail askerini güdümlü füzeyle hedef alan Kudüs Tugayları ayrıca, Bureyc kampının doğusundaki ileri eksende düşman asker ve araçlarını havan toplarıyla bombaladı.

Kudüs Tugaylar bu eylemlerinin yanı sıra, Gazze’nin güneybatısındaki es-Sabra ve Tel el-Hava ileri eksenlerinde İsrail askerleri ve araçlarına karşı makineli tüfekler ve tanksavar roketleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Han Yunus şehrinin batısında bir Merkava tankını el-Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Kudüs Tugayları Han Yunus’un batı ve güneybatısında, İsrail askerleri ve araçlarına karşı makineli tüfekler ve tanksavar roketleriyle şiddetli çatışmalara girdi.

Ayrıca, Han Yunus’taki Curat el-Akkad yakınlarında bir tankı “Sakıb” cihazıyla havaya uçurmayı başardı.

Han Yunus’un batısında İsrail askerleri ve araçlarından oluşan bir topluluğu havan toplarıyla bombalayan Kassam Tugayları, Gazze şehrinin güneybatısındaki Tel el-Hava’da bir D9 askeri buldozerini el-Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Ayrıca, Gazze şehrinin güneybatısındaki Tel el-Hava’da bir Merkava tankını el-Yasin 105 roketiyle hedef aldı.

Lübnan İslami Direnişi Hizbullah, Tayhat tepesinde İsrail askerlerinin bir topluluğunu füzelerle hedef aldı ve tam isabetle vurdu. ‏

Hanita sahasındaki casus ekipmanlarını uygun silahlarla tam isabetle vuran Hizbullah, Mitat Kışlası civarında toplanan İsrail askerlerini de füzelerle hedef alarak, tam isabetle vurdu.

Kaynak: YDH

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et