İMÂNSIZ İSLÂMCILIK REJİMİNDE CİNNET VE CİNÂYET
Bingöl’de cinnet geçiren kişi bıçakla etrafındakilere saldırdı: 2 ölü, 7 yaralı
Bingöl’de cinnet geçiren bir kişinin bıçakla çevredekilere rastgele saldırması sonucu 2 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Saldırgan yakalanarak gözaltına alındı.
Kent merkezinde Bahçelievler Mahallesi’nde öğle saatlerinde meydana gelen olayda, cinnet geçiren ve madde bağımlısı olduğu iddia edilen bir kişi, bıçakla çevrede bulunanlara saldırdı. Olayda 2 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi yaralandı.
Bingöl Valiliği’nden olaya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi.
“Bugün saat 13:30 sularında ilimiz merkez Bahçelievler Mahallesi’nde cinnet geçirdiği düşünülen madde bağımlısı bir sahsın kesici alet ile sivil vatandaşlarımıza yönelik yaptığı saldırı sonucu 2 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan 7 vatandaşımız da Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır.
Saldırıyı gerçekleştiren şahıs emniyet güçlerimizce yakalanarak gözaltına alınmış olup konu ile ilgili adli işlemler devam etmektedir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”
İmânsız İslâmcılık rejiminde her türlü içtimaî problem almış başını gitmiş. Çürüme topluma her geçen gün daha da yayılıyor. Can, mal, nesil, namus emniyeti kalmamış; en kötüsü ızdırabı bile kaybolmaya yüz tutmuş. Her türlü kötülük normalleşmeye başlamış. Kişiler ancak başlarına gelince ses verir hale gelmişler.
Rejim, hadiseler vukua geldikten sonra adli işlemlere başlıyor ama hadiselerin olmasına mani olacak ahlâkî iklimi oluşturmak yerine, bu iklimin bizzat baltalayıcısı konumunda…
Üstad Necip Fazıl, Cumhuriyet’in hiçbir yenilik getirmeyişini, Ankara’da İstanbul’a gelen yeni rejim temsilcisinin köhnemiş eski rejimin kokuşmuş Şişli mahfillerine dalmasına şahitlik ederek anlatır. Yeni bir ruh, teni ahlâk, yeni bir aksiyona mecralık edecek yeni bir sosyete nerede? Eskiye biraz İslâmî sos dökerek kokuşmuşluğu yaşamaya, birileri sürünürken diğerlerinin onların sırtından lüks, israf ve safahat içinde yaşamaya devam etmesi kokuşma değil midir? İslâmî parfümler de tefessüh ettirilen cemiyetten yükselen kesif kokuyu bastırmaya yetmiyor. Birileri stabil ve sterilize, toplumun genelinden ayrı, balkonlarda yaşamaya devam ederken, birileri de kokuşmuşluğa daha fazla dayanamayarak cinnet geçirmekte.











One thought on “İMÂNSIZ İSLÂMCILIK REJİMİNDE CİNNET VE CİNÂYET”