GEREKİRSE SİZİN YAPTIĞINIZI SUÇ OLMAKTAN ÇIKARIRIZ! KOCA YÜZDE ELLİ, GERİSİNİ S…R ET!

Salih Mirzabeyoğlu niçin serbest değil?

“AKP istiyor ama bıraktıramıyor bir türlü…” denmekteydi yıllardır.

Peki, Efkan Ala’nın, Mehmet Baransu’nun açtığı sitenin kapatılması ile ilgili telefonda söylediklerini dinlediniz mi?

Efkan Ala, Bilgi Teknolojileri Kurulu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer’le yaptığı telefon konuşmasında, Acarer’e sitenin kapatılması talimatını veriyor. Acarer yapmaya yapacak ama, hani kanunsuz bir durum, başının belaya girmemesi için teminat arayışında. Ala’nın tepesi atıyor ve Acerer’e istediği talimatı anladığı dilden veriyor: “ya kardeşim, biz yasa yapan yeriz, gerekirse hangi yasa yapılıyorsa onu yapar, sizin yaptığınızı suç olmaktan çıkarırız. (…) Koca yüzde elli oy almış partinin iradesini söylüyorum ben, boş ver gerisi, siktir et af edersin…”

Manzara gayet açık ve net, Salih Mirzabeyoğlu’nun serbest kalması gibi bir mesele AKP’nin gündeminde yok. Olmadığı için de, Ergenekoncular serbest kalabiliyor ama, Mirzabeyoğlu her iktidarın düşmanı olarak cezaevinde işkence görmeye terk ediliyor. Olmadığı için Ala, istediklerinde istedikleri kanunu çıkaracaklarını, yüzde elli oy almış partinin iradesi karşısında gerisinin s..r edilmesini söylerken, ancak kendi gündemleri için böyle konuşmayı biliyor.

Anlaşıldı mı, RTE istese, arkasında yüzde elli oy almış partinin iradesi ile Mirzabeyoğlu’nu serbest bırakmak işten bile değil. Ama isteyemez. Çünkü bu işler onu da aşar. Mesele, Türkiye’nin bağımsızlık meselesidir. Komiser Bahri’nin, Mirzabeyoğlu’na işkencehanede, “yukarıdakiler böyle istiyor” derken kast ettikleri, RTE’ye iktidarı teslim edenlerdi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et