SAYIN ALİ OSMAN ZOR TV5 TE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

SAYIN ALİ OSMAN ZOR TV5 TE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

“Anlaşılan hükümet herkesten biat ve itaat bekliyor.
İbdacılar, İbda liderinden başka kimseye biat etmez!”

Adım Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Sayın Ali Osman Zor TV5’in konuğuydu. Saat 15.00’de yayınlanan Kadir Öztürk’ün sunduğu “Gündeme Yansıyanlar” programına çıkan Zor, Haşim Kılıç’ı Salih Mirzabeyoğlu ile birlikte gösteren fotoğrafları değerlendirdi. Zor’un programda yaptığı konuşmanın satır başları şöyle:

Şu an cezaevinde yatan bütün siyasi tutsaklara, ideolojilerini ayırmadan selam söylüyorum. Onların özgürlüğü için ben ve arkadaşlarım mücadele etmeye devam edeceğiz. Cezaevlerinde bu ülkenin samimi anti-emperyalist insanları yatıyor, onlara selam olsun.

Fotoğraflar 88 yılında Ankara’da bir konferansta çekildi. İmza günü vardı, biz de oradaydık. Fotoğraflardan biri sohbet toplantısında, diğeri de Ankara Garı’nda Mirzabeyoğlu’nu uğurlarken çekildi.

Önemli olan fotoğrafların hangi bağlamda ne maksatla yayınlandığı… Yayınlayan site, fotoğrafları, C. Başkanlığı seçimleri çevresinde, Haşim Kılıç’ı hedef alarak yayınlanmış. Mirzabeyoğlu C. Başkanı adayı olmadığına göre de Kılıç’ın hedef alınmasından maksat, RTE’nin önünü açmak. Biz, bu haberi servis edenler ve manipülasyon yapanların resmettiği gibi bir Haşim Kılıç tanımıyoruz. Satmak, ihanet etmek farklı kavramlar. Ben Haşim Kılıç’ın verdiği bir zararı hatırlamıyorum.

AKP iktidarı sürecinde yalanın da içinde olduğu öyle bir ahlâksızlık rejimi kuruldu ki bu tabana kadar sirayet etti. AKP öncesi baskı ve zulüm dönemlerinde bile böyle bir şey olmadı. 28 Şubat’ta bile; ahlaksızlık yapıldı ama çapı bu muydu? Siz anneniz-babanızdan aldığınızla müslüman olmasaydınız, şu bakara-makara, yolsuzluk manzaralarına bakarak müslüman olur muydunuz?

Bu günkü yapı, gerçeği perdelemek suretiyle kendi ikballerini gözetiyor. Gülen’e karşı anti-emperyalist söylem. Peki Irak’ta ne oldu, Libya’da? Anti-emperyalistsen, Irak’taki Amerikan işgâline ne diyorsun? Yakana Yahudi’nin taktığı cesur insan madalyasını niye fırlatıp atmıyorsun? Söylemde gerçekler dile getiriliyor ama pratikte yalan.

Salih Mirzabeyoğlu niçin içeride? Çünkü o gerçeği temsil ediyor, anti-emperyalizm, vatanseverlik, ahlâk, dindarlığı temsil ediyor.

Gaz aldık… Kimin gazını aldınız? İsrail’in Filistin’de yaptığı zulmü kalbinde hissedip tepki koyanların gazını aldınız, Van münit diyerek. Hamas’ı Katar’a gönderdiler, kimin eliyle gönderildi hepimiz biliyoruz. Katar Amerika’nın, İsrail’in çiftliği.

Salih Mirzabeyoğlu’na özgürlük davasını avukatları yürütmektedir ve avukat heyetinin başı da Hasan Ölçer’dir. Avukatlar yeniden yargılama maksadıyla müraacat çalışmasına devam ediyorlar. Başvuru konusu Mirzabeyoğlu’nun uhdesindedir. Mirzabeyoğlu’nun avukatlarına söylediği de, “ben ne zaman dersem o zaman başvuru yapacaksınız”.

Bu fotoğraflar sadece servis edenlerin değil, birçok arkadaşımızın elinde var. Sadece yayınlayanlarda olan bir şey değil.

Algı üzerinde oynanıp, düşman algısı… İktidar, adalet, kalkınma vs diyerek müsbet algı oluşturdu. Mirzabeyoğlu 17 yıldır cezaevinde ve 17 yıldır hukuk yok, 17 Aralık kırılmasından sonra devlet de yok. Hükümetin kararları hukuk yerine ikame edilmeye çalışılıyor. “adalet”se, Mirzabeyoğlu’na yapılanlar meydanda, “kalkınma”dan anladıkları AVM dikmek, yolsuzlukla mücadele ise meydanda, yolsuzluk diktası var.

Dün, Ergenekon denilerek, bütün muhalifler bir torba içine konularak o insanlar etkisizleştirilmeye çalışıldı. Dün Ergenekoncu diye saldıranlar, bu gün bu fotoğraflar üzerinden Ergenekoncularla birlik görüntüsü veriyor. Bu gün birçok polis sürülüyor, ailelerine bakın, hep türbanlı insanlar; yarın RTE, “beni Perinçek kandırdı” derse ne diyeceğiz?

Metiner’in, “biatsa biat, itaatsa itaat” söylemi var, anlaşılan hükümet herkesten biat ve itaat bekliyor. İbdacılar, İbda liderinden başka kimseye biat etmez, bizim biatımız Kumandan Mirzabeyoğlu’nadır. Kumandan hiçbir parti ve görüşe eklemlenemez.



Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et