MİRZABEYOĞLU VE CARLOS’UN AVUKATI GÜVEN YILMAZ’DAN AÇIKLAMA

MİRZABEYOĞLU VE CARLOS’UN AVUKATI GÜVEN YILMAZ’DAN AÇIKLAMA

29 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen Tarihi Konferans esnasında, Kumandan Salih Mirzabeyoğlu‘nu arayarak kendisiyle görüşen Gönüldaş Carlos ve bu görüşme ile ilgili medyada yer alan manipülatif değerlendirmeler üzerine Adımlar Dergisi olarak gerçekleştirdiğimiz “Kamuoyuna Duyuru” haberinin ardından bir açıklama da Av. Güven Yılmaz‘dan geldi. Hem İBDA Mimarı Sayın Salih Mirzbeyoğlu’nun ve aynı zamanda Gönüldaş Carlos’un da avukatlığını ifâ eden Sayın Güven Yılmaz tarafından da konu ile ilgili bir açıklama geldi.

Açıklamayı aynen yayınlıyoruz.

 

Kamuoyuna Duyuru

29 Kasım 2014 günü Haliç Kongre Merkezi’nde İBDA MİMARI Salih Mirzabeyoğlu tarafından verilen konferans sırasında Salih Mirzabeyoğlu’nun Fransa’nın Poissy Cezaevi’nde yatan Carlos’u telefonla aradığı şeklinde yazılı ve görsel basında bir takım yanlış haberler çıkmıştır.

Bu nedenle Salih Mirzabeyoğlu ile Carlos arasında konferans sırasında gerçekleşen bu konuşmanın nasıl olduğu ve aralarında geçen diyalogun ne olduğu konusunda medyaya yansıyan bu yanlışlığın düzeltilmesi gereği doğmuştur.

Halen Fransa’nın Poissy Cezaevi’de yatmakta olan Carlos (İlich Ramirez Sanchez) her hafta cumartesi günü Türkiye’deki avukatlarından Av.Güven Yılmaz’ı aramakta ve bu görüşmelerde gündeme dair serdettiği fikir ve analizleri yazılı ve görsel basında paylaşılmaktadır.

22 Kasım 2014 tarihinde Carlos ile yapılan telefon görüşmesinde kendisine, “29 Kasım 2014 Cumartesi günü Kumandan Salih Mirzabeyoğlu’nun vereceği konferansta olacağımızı, aradığında kendisi ile görüşmelerinin mümkün olabileceğini” söylediğimizde, Carlos “Kumandan Mirzabeyoğlu ile görüşmekten çok memnun olacağını” belirtmiştir.

29 Kasım 2014 Cumartesi günü Carlos’un olağan aramasını gerçekleştirdiğinde durum konferans veren Sayın Salih Mirzabeyoğlu’na iletilmiş ve izleyicilerin huzurunda gerçekleşen telefon görüşmesinde,

Sayın Salih Mirzabeyoğlu, Carlos’a Şimdi bütün dostlarım burada. Sevgili dostlarımın çoğunluğuyla toplandığı bu yerden, kitabımda sana imzaladığım şeyi söylüyorum: Sen, hayatı lüzumsuz geçmeyen nadir insanlardan birisin. Ve hâlâ Filistin Davasının hapiste de olsa seslendiricisisin. Aynı gönüldaşlık bağı içinde senin de kurtulmanı diliyoruz. Ama, içeride de olsan, dışarıda da olsan seni taşıyan, seni anlayan yürekler var, bunu hiçbir zaman unutma! Bir devrin gurur kahramanıydın ve onun da ne kadar kıymetli olduğu bugünlerde daha da güzel anlaşılıyor. Sana hayırlı ömürler diliyorum. İnşallah buluşuruz!” dedikten sonra

Carlos da “Kumandan Mirzabeyoğlu’nun sesini işitmekten dolayı büyük şeref duydum. Kendisi büyük bir devrimci lider olduğu kadar, sadece İbda bağlıları için değil, dünyadaki tüm İslâm devrimcileri için de referans olan örnek bir liderdir. Türkiye’deki münafıklar tarafından zindana atılıp, yıllar yılı adaletsiz biçimde zindan hayatı yaşatılan ve bugün zindandan çıkmış olan bu insan, hem Türkiye’de hem de komşu ülkelerde yaşayan halkları bilgisiyle birleştirip yeniden inşâ etmeye inşallah hep devam edebilir. Allahü Ekber!” diyerek konuşmasına son vermiştir.

Kamuoyuna saygı ile arz olunur. 01.12.2014

Av. Güven Yılmaz

 

ADIMLAR Dergisi

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et