ABD KONGRE BİNASINA SALDIRI

ABD KONGRE BİNASINA SALDIRI

Kuaşi kardeşler Allah Resulü’nün düşmanlarını Fransa’da cezalandırılmasının ardından Batı topyekün teyakkuza geçmiş durumda.

Son dakika gelen haberler arasında Abd Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Ohia’da IŞİD sempatizanı olduğu belirtilen bir kişiyi, Washington’da Kongre Binası’na bombalama teşebbüsü nedeniyle tutukladı. Yakalanan zanlının ismi Christopher Cornell. FBI, Cornell’i kongre binasına saldırı planladığı şüphesiyle gözaltına aldı. FBI’ya göre Cornell, boru bombası yapımı konusunda araştırma yaptı. 600 mermilik mühimmat satın aldı. Washington’a seyahat edip kongreye saldırmayı planladı. Üstelik Amerikan yetkililerine göre Cornell’in IŞİD’le ittifak yapma yönünde eğilimi vardı. Cornell çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kuaşi kardeşler İslam savaşçılarına ilham verecek eylemileminin ardından şahadete yürürlerken Batı topraklarında yaşayan ve Kuaşi kardeşleri örnek alan Christopher Cornell gibi bir çok islam savaşçısının da Batı topraklarında ne zaman nerde çıkacağının belli olamadığını tüm batıya göstermektedir.

Bu durum Batıyı panikletmeye devam ediyor. Kuaşi kardeşlerin Allah Resulü’nün düşmanlarını Fransa’da cezalandırılmasının ardından Christopher Cornell Washington’da Kongre Binası’nı bombalama teşebbüsü, 2015 yılının hem içte hem dışta bir hesaplaşma yılının olduğunu ihtar etmeye devam ediyor.

ADIMLAR

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et