DÜNYA BARIŞINI SAĞLAMAK İÇİN BRÜKSELE ACİL MÜDAHALE LÂZIM

DÜNYA BARIŞINI SAĞLAMAK İÇİN BRÜKSELE ACİL MÜDAHALE LÂZIM

Kuzey Atlantik Haçlı Terör Örgütü NATO’nun merkez ininin bulunduğu Brüksel’de iki hafta öncesinden başlayan isyan, her geçen gün şiddetini artırarak devam ediyor.

Göçmen gençlerin ağırlıklı olduğu, taş ile sopa kullandıkları gözlenen farklı gruplar polise saldırıyor, süpermarketleri yağmalayıp yıkıyor, arabaları yakıyor ve Brüksel sokaklarında Noel süslemelerini tahrip ediyor.

Üç gündür şiddeti artan isyanda onlarca polis feci şekilde yaralanırken, Place de la Monnaie ve özellikle Brüksel Operası’nın çevresi isyan ateşini en şiddetli yaşandığı yerler oldu.

Sosyal paylaşım ağları üzerinden iç savaş benzeri tabloları aratmayan çatışma görüntüleri paylaşılıyor.

Güvenlik kuvvetlerinin yetersiz kalması ve korkudan ne yapacaklarını bilmemesi meseleyi daha bir enteresan kılıyor ve isyanların çıktığı noktalara müdahale edebilmek için kalabalık takviye birliklerini beklemek zorunda kalıyorlar.

Soğuk Savaş döneminde Komünizm tehlikesine karşı Batı’nın koruma gücü olarak kurulan NATO, Sovyetler Birliği’nin yıkılması ardından, kuruluş gerekçesinin ortadan kalkmış olmasıyla birlikte ya yeni bir görev tanımı yapmak veya kendisini lağvetmek durumunda kalmıştı. Bu süreçte NATO’ya yeni bir görev tanımı yapıldı. NATO artık bir koruma gücü değil, Batı medeniyetin hâkim olduğu dünyada, bu medeniyetin düzenleyici jandarma rolü oynayacaktı. Artık Batı medeniyetinin hâkim olduğu bu yeni dünyada, Batı düzenine karşı gelerek kaosa yol açabilecek yegâne güç de Müslümanlar olduğu için, NATO’nun düşman rengi, kırmızıdan yeşile tebdil edilmişti.

Yâni Müslümanlar askeri bir güç olarak da değil, ancak bir asayiş meselesi olarak görülüyordu ve NATO da Batı düzeni içinde asayişi bozacak Müslümanlara karşı global köyün jandarması olacaktı.

Olacaktı diyoruz çünkü evdeki hesaplar çarşıya uymadı.

Müslümanlar askerî bir güç olarak Amerika’nın başını çektiği emperyalizme karşı anti-emperyalizm bayrağını yükseltirlerken, Batı’nın İslâm dünyasına karşı başlattığı bu son Haçlı saldırısında terör estirip Müslümanları katletmenin aracı oluyordu.

Şimdilerde ise dünyaya nizam verme fikrini geçtik, artık kendi merkezleri düzene muhtaç durumda. Kendi merkezleri en büyük asayiş problemleri ile karşı karşıya.

İşin doğru-yanlış kısmını geçtik, durum, “himmete muhtaç dede, gayrıya nasıl himmet ede?” deyimiyle açıklanabilecek bir keyfiyet arzediyor ve dünya barışına sağlamak için Brüksel’e acil müdahale edilmesi gerekiyor.

Adımlar Avrupa

 

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et