SAĞLIKLI YAŞAM – SAĞLIKLI BESLENME

SAĞLIKLI YAŞAM – SAĞLIKLI BESLENME

2- YEMEK
Hadis: “Her hastalığın temelinde tokluk vardır!”; yine başka bir hadis: “Allah’a en sevimli olanınız, yemesi en az ve bedenen en hafif olanınızdır.”

a- Yemekleriniz sade olmalıdır. Tek çeşit et, tek çeşit süt, tek çeşit yumurta gibi. Günümüzde buna ulaşmak çok güç ve zahmetli olsa da elinizden geldiğince bu kurallara riayet etmelisiniz.
Karışık etten, karışık sütten uzak durmanız gerekiyor. Günümüz ifadesiyle söz etmek gerekirse ambalajlı ürünlerden mutlaka kaçınınız zira genetiği değiştirilmiş ürünler, vücuda girdiğinde hastalıklara hazır olun demektir.

b- Yine tavuk etiyle sığır etini veya balık eti ile başka bir hayvanın etini ve hatta ürününü (yumurta-süt vs) aynı anda tüketmeyin, şayet böyle karıştırırsanız, vücud hangi gıda için enzim üreteceği yönünde zorluk yaşar ve bir gıda sindirilmeden depolanır diğerine geçilir, sonrasında ise depolananın yakılması muazzam bir güçlüğe neden olur ki bunu sürekli yaptığınızda büyük hastalıklara yakalanmış olursunuz. Müslüman için bu durum zaten haramdır. Midedeki sindirimin tamamlanması ortalama 3-5 saattir. Bu süre tamamlanmadan alınan tek bir lokma bile tüm sindirim sisteminin programını altüst eder.
Unutmayınız, bir insan günde 2 defa beslense yeter de artar.

c- Yeme içmede sıvıdan katıya doğru bir yol takib edin. Önce su, sonra çorba, sonra yemek gibi. Tabii bu gıdaların alınımıyla ilgili de zaman aralığı önemlidir. Yemekten en az yarım saat önce su içebilirsiniz. Yemekten sonra ise 3 saat geçmeli…

d- Akşam saat 21.00 den sonra asla yemeyin içmeyin. İnsan bedeninin-organların dinlenme ve istirahat etme saatidir.

e- Bayat ve sonradan tekrar ısıtılan yemeklerden de uzak durunuz, zirâ Allah Resûlü akşamdan kalan ısıtılmış yemeği asla yemezmiş. Şu ölçüyü kavrayın lütfen, yemek insanı değil insan yemeği beklemeli. Yemek pişerken alınan koku bile sindirimin ilk adımıdır.
Tekrar hatırlatmakta fayda var, marketten ve benzer yerlerden alınan ambalajlanmış ve raf ömrü uzun ürünlerden muhakkak kaçınınız. Özellikle çocuklar için zehir etkisi yapmaktadır ve telafisi çok güç hastalıklarla birlikte soyunuzun bozulmasına neden olmaktadır.

f- Bir tatsız sakızda bile en az 34 çeşit katkı maddesi var, günümüzde ortalama bir insan bir günde iki binin üzerinde katkı maddesi tüketiyor.

Mehmet Yavuz UÇUM

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: