“SİGARA HARAM MIDIR?”… ÜSTAD NECİP FAZIL CEVAPLIYOR!

“SİGARA HARAM MIDIR?”… ÜSTAD NECİP FAZIL CEVAPLIYOR!

Sigaraya “haram!” hükmü vererek onu İslâm’da “mutlak yasak”lar dairesine alan(!) ve böylece emir ve yasakların zerre fedâ edilmez bir şekilde kâmil bütün olan şeraite “helal-haram tayini”ne kalkışarak apaçık “İlâhlık” taslayan Diyanet (Denaet) İşleri Başkanlığı ve Başkanı’nın “sigara haramdır!” hükmü, geçtiğimiz hafta tekrar gündeme geldi.

Türkiye’nin gündeminiişgal etmesi gereken temel meseleleri varken “oyalamacı” gündemler icad eden,buna karşın zina, faiz, hırsızlık gibi apaçık haram hükmü taşıyan meselelerde,sırf iktidar ve çevresinin eseri olan mevcut düzene “muhalefet” olur diye dilsizliğiseçen “Diyanet”in bu uydurma fetvâsını tekrar gündeme getiren Erdoğan, Rize’de şunlarısöyledi:

Ben Cumhurbaşkanı olarak sevdiklerime diyorum ki; inanın bu haramdır! Diyanetİşleri Başkanımız da söyledi. ‘Haramdır’ dedi. Niye kasaya, emanet-i ilahi olanbu vücuda zararı var mı? Kasaya, emanet-i ilahi olan bu vücuda zararı var mı?Var. Doktorlar da burada. Öyleyse haram! Yok elektronik sigara, sigaranınelektroniği mi olur. Bizden müsaade istiyorlar, vermedim, vermem!

Allah ve Resûlü’nün haram kılmadığını “haram”ilân ediveren kabalığın en kabası anlayışa karşın, Büyük Doğu Mimarı Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in kalemiyle “sigara” mevzuunu mühürleyelim.Mühürleyelm ki, “Büyük Doğu’yu kurma”edebiyatı yapanların keleşlikleri görünsün…

Üstad Necip Fazıl’ın İmam Âzam Hazretleri başta olmak üzere Mezhep İmamları’ndan, İmam-ı Rabbânî Hazretleri başta olmak üzere bütün bir Başbuğ Veliler kadrosundan ve en nihayet bu Altun Kadro’nun, bizzat bağlısı olduğu 33. Başbuğ Velîsi Es-Seyyid Abdülhakîm Arvâsî Hazretleri’nden aldığı en emin şeriat ölçüsüyle kaleme aldığı İMÂN VE İSLÂM ATLASI adlı eserindeki ilgili bahiste, “Sigara” başlığı altında aynen şu ifâdeler yer alıyor:

-Çocuklar içemez, delikanlılar büyüklerininyanında tellendiremez, memur amirinin huzurunda dudağında taşıyamaz; derste,bazı toplantı yerlerinde, ciddiyet ve hürmet belirtici yerlerde kullanılamaz, bazıhallerde ayıp, umumiyetle de hafiflik belirtir bir nesne… Bu çok yaygınnesnenin dinî hükmü nedir?

-Ne haram, ne mekruh, sadece mübah, içilmesiyleiçilmemesi arasında fark olmayan havaî bir şey…

-Sağlığa tesiri, kokusu, melekleri tâcizi,israfa kaçtığı gibi indî kıyaslar yersiz… Sıhhate dokunmak derecesinihazakatli müslüman hekim ve içenin kendisi tayin eder, eğer dokunuyorsabırakılması gerekir; böyle vaziyetlerde insana tuz ve su, şeker bile haramolmaya kadar gider. Dinî hüküm ise en emin kaynaklara dayanarak gösteriyor:Tütün zatiyle ve öz keyfiyetiyle mübahtır; ve gerisi ille yasak arayanların,kendilerini müçtehit sanmasından ibarettir. <<İçen mi, içmeyen mimakbul?>> denilse, elbette ki, selim akıl <<içmeyen makbul!>>hükmünü vermekte tereddüt etmez… (İman ve İslâm Atlası / Şekil, Ruh – Amerl, Hikmet / NecipFazıl Kısakürek / Büyük Doğu Yayınları / Shf: 291)

Günümüzde dini hiçbir etkisi kalmayan, devamlılığını bankalardan aldığı faizlere borçlu olan “Diyanet” adlı kurumun “sigara haramdır!” “fetva”sını bundan 150 sene önce cami kürsüsünden savuran bir ham yobazın kabalığı karşısında, Büyük Velî tavrını da yine Üstad’ın Başbuğ Velîlerden – 33 adlı eserinden naklederek noktalayalım:

Seyyid Fehim Hazretleri… Bir gün camidesigaranın haram olduğuna dair bir fetvâ savuran bir hocaya karşı, camiden çıkarçıkmaz müridlerine emrediyorlar:

– Bu sözler üzerine hepiniz birer sigara yakıpiçin!

Müridler arasında sigaraya alışık olmayanlar daemri yerine getiriyorlar.

Sigara sadece mübahtır; ve ne içilmesi günah,ne de bırakılması sevaptır. Allah’ın, kuluna bıraktığı şeylerden… Fakat hamve kaba softaya cevap olarak, mürşidin emrini yerine getirmek, fazilet…  (Başbuğ Velîlerden 33 / Altın Silsile / Necip Fazıl Kısakürek / Büyük Doğu Yayınları / Shf:341)

ADIMLAR

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: