SİSİ’YE YARANMAK İSTEYEN AKP’DEN MÜSLÜMAN KARDEŞLER’E OPERASYON

Şarkül Avsat’ın (Londra merkezli Arap sitesi), Müslüman Kardeşler Örgütü ile bağlantılı sosyal medya mesajlarına dayandırarak verdiği habere göre 6-18 Kasım tarihleri arasında Mısır’ın Şarm el-Şeyh kentinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’nde (COP27) gösteri yapılması çağrısında bulunan 34 Müslüman Kardeşler üyesi, Sisi ile arayı düzeltmek isteyen AKP tarafından gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların kamu güvenliği için tehlike oluşturdukları gerekçesiyle sınır dışı edilme riski taşıdığı kaydedilen haberde, bu kişilerin “Mısır’da kaos ortamı yaratmak ve şiddeti teşvikle” suçlandıkları aktarıldı.

Gözaltına alınanların, Müslüman Kardeşler Örgütü’nün Türkiye dışında Mısır’daki rejim aleyhine kurduğu televizyon kanallarıyla da ilişki içinde olduğu bilgisine yer verildi.

Türkiye’nin daha önce de ülkede yayın yapan Müslüman Kardeşler’le bağlantılı televizyonlardan Kahire yönetimine eleştirileri azaltmasını istediği öne sürülmüş, örgütün uydu kanalı Mekameleen TV nisan ayında yayınlarına Türkiye dışında devam edeceğini açıklamıştı.

Geçen hafta da Mısırlı gazeteci Hossam al-Ghamry, Twitter hesabından Türkiye’de ev hapsinde tutulduğunu ve sınır dışı edilebileceğini yazmıştı. İstanbul’da yaşayan Ghamry’nin televizyon programının da “Mısır’a yönelik sert yayınları sürdürdüğü” gerekçesiyle Türk makamların isteğiyle durdurulduğu bildirilmişti.

Öte yandan Şarkül Avsat, Mısır’ın Türkiye’nin bu adımlarını yeterli bulmadığını ve Müslüman Kardeşler liderlerinin iadesi konusunda ısrarcı olduğunu da aktardı.

Bu arada Sisi yönetimi, AKP’nin Libya’daki tutumu sebebiyle normalleşme sürecini durdurduklarını açıkladı.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et