WASHİNGTON, PUTİN’İ DEVİRMEYE ÇALIŞARAK UKRAYNA’DA BAŞARISIZ OLDU

ABD Deniz Piyade Kuvvetleri’nin eski istihbarat subayı Scott Ritter, Washington’un Rusya lideri Putin’i devirme girişiminde başarısız olduğunu ve Ukrayna çatışmasındaki hedeflerine ulaşamadığını belirtti.

ABD ordusunun Deniz Piyade Gücü’nde (Marine Forces) uzun süre istihbarat subaylığı yapan Scott Ritter, Judging Freedom YouTube kanalına verdiği demeçte ABD’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i başkanlık koltuğundan indirmeyi başaramadığını ve Ukrayna çatışmasındaki hedeflerine ulaşamadığını ifade etti.

Ritter, “Putin’i devirmeyi başarabileceğimizi düşünenler, ne Putin, ne Rusya, ne de durumun tamamı hakkında hiçbir şey bilmiyor” diye konuştu.

Washington’un Putin’i zayıflatmayı ve Ukrayna’daki çatışmayı kullanarak Rusya’da bir darbe düzenlemeyi planladığını vurgulayan Ritter, bunun yerine Rus liderine halkın verdiği destek seviyesinin azalacağına ciddi bir şekilde arttığını sözlerine ekledi.

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et