AKP DESTEKLİ İŞBİRLİKÇİ SOMALİ UYUŞTURUCU CUMHURİYETİ

Mogadişu yönetimi lideri ordusuna seslendi: Uyuşturucu kullanmayı bırakın

Somali’deki Mogadişu yönetiminin lideri Hasan Şeyh Mahmud, ordu güçlerine yaptığı ziyaret sırasında askerlerden uyuşturucu kullanmamalarını talep etti.

Somali’de uyuşturucu problemi her geçen gün artış gösteriyor.

Özellikle Mogadişu yönetiminin ordu güçleri içerisinde, uyuşturucu bir tür ot olan kat (gat/khat/mira) kullanımı problem oluşturacak bir seviyeye yükselmiş durumda.

Bu kapsamda Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud, geçtiğimiz gün orduya gerçekleştirdiği bir ziyarette askerlere çağrı yaparak uyuşturucu kullanmayı bırakmalarını istedi.

Mogadişu’da Türkiye’nin desteklediği askeri güçlerin konuşlu olduğu TurkSom askeri üssünü ziyareti sırasında konuşan Mahmud, askerleri uyuşturucu kullanımına karşı uyardı. Uyuşturucu kullanılmaması uyarısında bulunan Mahmud, uyuşturucu kullananların ordudan uzaklaştırılması gerektiğini vurguladı.

Mogadişu yönetimi güçleri içerisinde uyuşturucu ot kullanımının yaygın olduğu biliniyordu.

Özellikle son dönemde Mogadişu yönetimi güçlerinin askeri üslerinde kat isimli uyuşturucu otu yaygın olarak kullandığı bildiriliyordu.

Güvenlik kaynakları, uyuşturucu ot kullanımı sebebiyle Mogadişu yönetimi güçleri içerisinde problemler yaşandığını, bağımlılığın Eş Şebab saldırılarına karşı ordunun direncini azalttığını vurguluyor.

Zaman zaman, uyuşturucu oy ithalatından kazanılan paraların hangi gücün eline geçeceğine dair anlaşmazlıklar Mogadişu yönetimine bağlı farklı askeri güçler arasında çatışmalara da yol açıyor.

Uyuşturucu kullanımının yol açtığı problemlere rağmen, Hasan Şeyh Mahmud yönetimi yurt dışından Somali’ye kat isimli uyuşturucu otun ithalatını sürdürüyor.

Mogadişu yönetimi lideri Mahmud, göreve geldiği Mayıs 2022 sonrasında Kenya’dan uyuşturucu ithalatına izin verme kararı almıştı. Daha önceki yönetim Kenya’dan uyuşturucu bir tür ot olan kat ithalatını yasaklamış, ithalatı Etiyopya üzerinden yapmaya karar vermişti. Mahmud ise göreve geldikten sonra ithalatı Kenya üzerinden yapmaya başladı ve ithalat rakamlarını büyük ölçüde artırdı.

Birkaç kat arttığı ifade edilen kat ithalatı sebebiyle Somali’de uyuşturucu kaynaklı problemlerin de arttığı belirtiliyor.

AKP rejimi, ABD ve diğer Batılı ülkelerle işbirliği içerisinde olan Mogadişu yönetimini desteklemeye devam ediyor. Kafaları güzel olduğu için bizzat liderleri tarafından ot kullanmayın diye azarlanan askerleri AKP iradesi ile TSK eğitirken, Mogadişu yönetimine satılan Bayraktar ve diğer İHA ve SİHA’larla işbirlikçi yönetime karşı bağımsızlık savaşı veren müslümanlar ve siviller katlediliyor. İşbirlikçi Somali yönetimi yarın Afganistan’dakiler gibi yenilgiye uğratıldığında, bizim durumumuz ne olacak? Türkiye olarak bir uyuşturucu cumhuriyetini desteklemekten utanmayacak mıyız? AKP, “kardeş Somali halkına yardım” edebiyatı yapıyor. Kardeş Somali halkı Mogadişu yönetiminden mi ibaret? Kardeş Somali halkı denilerek yardım edilen uyuşturucu yönetimi… Bu durum, Somali halkına yardım ve iyi niyet olarak görülebilir mi? Somali halkına yardım mı yoksa BOP kapsamında Batı işbirlikçisi ve uyuşturucu ticaretini resmiyete dökmüş kriminal tipleri desteklemek mi? Istakozcuların Somali’de ne olup bittiğine, TSK’nın, Mehmetçiğin kim ve ne için tehlikeye atıldığına dair bir fikri var mı? Öyle ya, yarın bir gün Somali’deki çatışmalarda mehmetçik arada kalıp ölürse bunun hesabını kim verecek? Şehid oldular denilerek hadisenin üstünü kapatırız diye mi düşünüyorlar?

Bir Cevap Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Adımlar Dergisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin