UKRAYNA CEPHESİ – KİEV’E YAPILAN SALDIRI
Kiev’e yönelik dün yaşanan Rus seyir füzesi ve hipersonik seyir füzesi saldırılarında hâlâ yangın devam ediyor.
Kiev Boryspil Uluslararası Havalimanı ve Vasilkiv Hava Üssünün yakıt altyapısı tamamen imha edildi.
Rusya bu bölgeye dair saldırılar konusunda net bir açıklama yapmadı oysa ki Rusya’nın son dönemde gerçekleştirdiği en kritik saldırılardan biri ve Kiev’e yapılan en önemli saldırılar arasındadır.
Vasilkiv Hava Üssünün Kinzhal hipersonik seyir füzeleri ile de vurulduğu bildiriliyor.
Kinzhal varsa bunun en net anlamı şudur yeraltı tesisleri vurulmuş demektir.
Sovyet döneminden kalma Vasilkiv’den Kiev kuzeyine uzanan eski savunma hattı ile tünel ağı için burası kritik bir merkez.
Üssün altında geniş tünel ve sığınak ağı ile büyük komuta kontrol merkezi var.
Vasilkiv çok sık vurulmadı ve hep boş izlenimi verilen bir yer bu sayede NATO’nun bilhassa da ABD’nin savaşı sahadan yönetmek için Kiev’e yolladığı subay ve istihbaratçı ekiplerin bir kısmı Vasilkiv altında veya yakınında olan tünellerde imha edilmiş olabilir.
ABD ilk kez açıkça doğrudan subay yolladığında Rusya’nın hedef aldığı tünel ve yeraltı tesislerine sahip Holosiivsky Zhuliany ve kuzeye doğru uzanan arazideki tesisler ve yeraltı üsleri hedef alınmıştı.
Şimdi vurulan alanlar da bunun doğu ve batıdaki en uç uzantıları eğer erkenden F-16 gelip de yerde yakalanmadı ise bu saldırıların görünür maksadı bunun altyapısını yok etmek esas maksadı ise ABD’nin yolladığı General Aguto’nun ekibinin bir kısmını yok etmeyi hedefliyor olmalı.
Sonbaharda da Kiev’e benzer hassas saldırılar yapılmış ancak pek bir açıklama olmamıştı şimdi yine bir benzeri yaşanıyor.
Bu saldırılar hem ABD’nin sahada daha fazla yer almaya başladığı hem de Rusya’nın karşı saldırıya başladığı bir anda gelmişti ve şimdi yine benzer bir durum var.
Kiev’de muhtemelen batılı önemli birileri Rus nükleer altyapısına ve topraklarına yönelik saldırılar nedeniyle avlanmış olmalı.
Telegram – Enformasyon










