ZEHRA KINIK HÜKMÜ, 3000 AİLE TABLOSUNUN BİR KEZ DAHA TESCİLİDİR
Ahmet ÖLÇÜLÜ
İstanbul Beykoz’da 9 Temmuz 2024’te, deprem çadırlarını satmakla gündeme gelen eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık, “DUR” levhasına uymadan ana yola çıkınca motosiklete çarptı. Kazada motosikletin arkasındaki 17 yaşındaki Batın Barlasçeki hayatını kaybetti; kaldırımdaki iki kişi de yaralandı. Bilirkişi raporuna göre Zehra Kınık %100 kusurlu bulundu.
İstanbul Anadolu Adliyesi 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Savcılık, Kınık için 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti.
Zehra Kınık hakkında karar açıklandı. Kınık, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı. Ayrıca, Kınık’ın ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu.
Kazaya kurban giden Batın Barlasçeki’nin annesi Hasret Doğan, karara tepki gösterdi. Doğan; “Oğlum artık hayatta yok, geri döndürülemeyecek. Hayallerimiz yarım kaldı. Hayatıma yarım devam ediyorum. Üzgünlük görmedim. Sürekli tehditle geliyorlar. Ben sonuna kadar şikâyetçiyim.”
Kumandan Mirzabeyoğlu’nun 3000 aile tesbiti şöyleydi:
“T.C. içinde yaşayan 3000 aile; hukuk da bunların çıkarına göre, ordu da, polis de… Kendi aralarındaki dalaşmalar bir yana, bunlar hukuk üstü imtiyazlı bir zümredir! Devlet, hukuk demektir ve hukukun olmadığı yerde devlet değil, çete vardır.”
Bu 3000 aile, daha önce laik, Batıcı bir karakter arzetmekteyken, son çeyrek asırda buna imânsız İslâmcılık karakteri de eklendi.
Son TÜSİAD gerginliği de 3000 ailenin kendi arasındaki dalaşmalara örnek olarak gösterilebilir. Nitekim işin sonunu tatlıya bağlıyorlar, AKP’den birileri gidip ziyaret ediyor. yapılan yanlıştı, biz kardeşiz diyerek 3000 aile olarak milletin sırtına binmeye devam…










